FOTO: Prívalové dažde spôsobujú problémy vo viacerých mestách na Slovensku. Hlásia zatopené ulice aj štadión

4.6.2024 14:14 , Aktualizované: 4.6.2024 15:08

Vo Vranove nad Topľou vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity. Potvrdil to prednosta mestského úradu Imrich Kónya. V meste už zasadal aj krízový štáb.

Blesková povodeň vo Vranove nad Topľou
Foto: TASR/Roman Hanc

Problematická voda a blato

"Zatopené sú niektoré ulice v mestskej časti Čemerné, priemyselné objekty, dvory a pivnice," uviedol s tým, že situáciu monitoruje aj mestská polícia.

Problémy spôsobila naplavená voda z polí a blato.

Doplnil, že aktuálne sa v meste pracuje na sprejazdnení jednotlivých úsekov ciest. Škody zatiaľ spočítané nie sú.

Škody v Kamennej Porube

Aj v obci Kamenná Poruba v okrese Vranov nad Topľou je po poobednom silnom prívalovom daždi vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity.

Ako potvrdil starosta obce Miroslav Janoško, v obci voda z potoka zaplavila úseky ciest.

"Na chodníku pred základnou školou nám podvihlo zámkovú dlažbu. Uvidíme, aké budú škody, ideme na obhliadky, keďže hladina vody začína klesať," uviedol starosta s tým, že evidujú škody aj na súkromnom majetku, zatopené sú pozemky či pivnice.

V okrese Vranov nad Topľou zasahujú profesionálni hasiči a dobrovoľní zasahujú v obciach Čemerné, Vechec, Kamenná Poruba a Davidov. Pomáhajú s odčerpávaním vody.

V Piešťanoch je pod vodou aj štadión

Po prívalovom daždi, ktorý postihol mesto Piešťany, zaplavilo okrem viacerých pivníc i časť zimného štadióna a archív nachádzajúci sa v suteréne mestského úradu. Neskôr zasadol krízový štáb mesta. Samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.

"Po výjazde do terénu dnes zasadol krízový štáb mesta. Podľa Slovenského vodohospodárskeho podniku je hladina Váhu v bežnom stave, nateraz nie sú hlásené žiadne zvýšené prietoky," priblížilo mesto s tým, že situáciu naďalej monitoruje.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok