VIDEO: Veľká paľba na Kryme, ruské plavidlá klesli ku dnu. V akcii boli ukrajinské drony

30.5.2024 18:11

Pri nočnom údere na Ruskom anektovaný ukrajinský polostrov Krym boli poškodené alebo zničené štyri ruské člny typu Tunec, dva trajekty a plavidlo lodivoda. S odvolaním sa na svoje zdroje to napísal ruský portál Astra, podľa ktorého päť ľudí utrpelo zranenie.

KRYM-Ukrajina-Paľba-výbuch-vojna-dron
Foto: YouTube/Головне управління розвідки МО України

Ukrajinská vojenská rozviedka HUR na svojom webe oznámila zničenie dvoch ruských člnov typu Tunec pomocou bezposádkových plavidiel. Moskva sa k týmto správam nevyjadrila.

Viaceré straty techniky

Plavidlo určené na prepravu lodivodov sa podľa Astry potopilo, jeden z trajektov kvôli poškodeniu našiel na plytčinu, pričom sa zranili štyria ľudia. Piaty zranený člen je z posádky druhého trajektu. Úrady na anektovanom Kryme predtým uviedli, že dva trajekty boli poškodené v meste Kerč kvôli dopadu trosiek zostrelených rakiet.

Pozrite si zábery z útoku zverejnené Ukrajinou:

Okrem toho boli poškodené štyri transportné a výsadkové člny KS-701, píše Astra. Ukrajinská pravda predtým informovala o zásahu dvoch člnov, pravdepodobne typu KS-701 Tunec, ukrajinskými bezposádkovými plavidlami pri obci Čornomorske na Kryme. Niektoré médiá toto plavidlo označujú ako hliadkový čln.

Pozrite si reportáž o obmedzení používania západných zbraní v Rusku:

Vzdušné údery

Rusko aj Ukrajina v noci na štvrtok hlásili nepriateľské vzdušné údery, ruské ministerstvo obrany informovalo okrem iného o likvidácii 8 dronov a 2 bezposádkových plavidiel pri Kryme, ktoré Moskva v rozpore s medzinárodným právom zabrala v roku 2014. Zástupcovia Krymu v noci hlásil, pričom trosky zostrelených rakiet podľa nich poškodili dva trajekty.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok