Sociálnymi sieťami sa šíri nebezpečná koláž. Zobrazuje novinárov, ktorí majú byť “odstavení”, polícia už reagovala

29.5.2024 18:30 , Aktualizované: 30.5.2024 11:56

Na sociálnych sieťach sa šíri koláž zobrazujúca novinárov, ktorí majú byť “odstavení”. Grafika sa neobjavuje len v komentároch a statusoch, ale aj v diskusných príspevkoch. Upozornila na to stránka Hoaxy a podvody.

sociálne siete
Foto: Profimedia

Medzi týmito novinármi sa nachádza aj bývalý moderátor ta3 Richard Dírer, ale aj súčasný moderátor Rasťo Iliev. Obaja v minulosti moderovali politickú reláciu V politike.

Koláž sa objavila napríklad pod facebookovým príspevkom strany Smer-SD alebo priamo v komentároch na profile premiéra Roberta Fica.

image001.png Foto: reprofoto: FB/Smer-SSD Komentár na Facebooku pod príspevkom strany Smer-SD zobrazujúci novinárov, ktorých treba odstaviť

V rukách polície

"Za súčasnej mimoriadnej situácie považujeme takýto zoznam za bezpečnostné riziko, a preto sme konkrétne odkazy poslali Policajnému zboru," napísala na sociálne sieti stránka upozorňujúca na dezinformácie.

Redakcia ta3 v stredu kontaktovala políciu a požiadala ju o vyjadrenie. "Polícia o uvedených príspevkoch vie, zaoberá sa nimi a po ich vyhodnotení bude postupovať v intenciách príslušných zákonov a právnych predpisov," informoval vo štvrtok ta3 hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Pozrite si archívnu reportáž z 25. februára 2024 o tom, že Demagog sa spojil s Metou a idú bojovať proti dezinformáciám.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok