Ako sa stávkovalo na majstrovstvá? Niektorí Slováci si naplnili vrecká, výhry boli rozprávkové

28.5.2024 13:13

Podľa jednej zo stávkových kancelárií Slováci tento rok stávkovali na majstrovstvá sveta v hokeji o 50 % viac ako v minulom roku. Celková suma stávok v danej kancelárii predstavovala vyše 7,5 milióna eur.

hokej slovensko
Foto: TASR/Michal Runák

Fandili aj Česku

„Najstávkovanejším zápasom Slovenska bol proti Francúzsku, na ktorý si klienti stavili za vyše 250-tisíc eur. Tento zápas bol výrazne dominantný aj z hľadiska výherných stávok. Na výhru našich stavilo viac ako 22-tisíc ľudí,“ ozrejmil hovorca stávkovej kancelárie.

Vo všeobecnosti podľa neho platí, že keď slovenský tím vyhráva, tešia sa viac aj stávkujúci. Tí totiž slovenskej reprezentácii veria nadštandardne, hoci pri veľkých favoritoch ako Švédsko či Kanada podávajú tikety skôr na nich ako na našich.

Po štvrťfinálovej prehre proti Kanade sa stávkujúci „preorientovali“ a verili naším susedom - majstrom sveta z Česka. Ešte zaujímavejšia bola dôvera v českú reprezentáciu. „Potvrdilo sa, že keď vypadnú naši reprezentanti, veľká väčšina fanúšikov praje výhru našim českým susedom. To sa prejavilo aj na tiketoch.“

Na ich výhru po riadnom hracom čase bolo 8 700 tiketov, na Švajčiarov 1 460. „Najvyšším vkladom na výhru českého tímu bola zaujímavá suma 6 777 eur a výhra vyše 14 500 eur. Ešte počas skupinovej fázy si iný klient stavil za tisíc eur pri kurze 5,6 na celkové české víťazstvo a potešil sa tak z výhry 5 600 eur,“ prezradila kancelária.

Stávky aj na strelcov

Najvyšším vkladom na našich hokejistov bolo 9-tisíc eur v zápase proti Nemcom. Lenže na úvod šampionátu Slováci podľahli súperovi 4:6.

„Celkovo bol najvyššou výhrou tiket vyskladaný z 11 zápasov za 50 eur. Klient popri ostatných zápasoch uhádol aj remízu Slovenska s USA v riadnom hracom čase a jeho celková výhra predstavovala vyše 89-tisíc eur,“ približuje hovorca kancelárie.

„Iný klient za 500 eur vyhral vyše 31-tisíc vďaka tomu, že na tikete veril veľkým favoritom – okrem iného aj našim proti Francúzom.“

Stávky neboli len na výsledky jednotlivých stretnutí, ale aj na strelcov gólov. Zo Slovákov sa najviac verilo Jurajovi Slafkovskému, Petrovi Cehlárikovi a Liborovi Hudáčkovi. 

Zo zahraničných hráčov to bol najmä strelec „zlatého“ gólu David Pastrňák. Celkovo Slováci na MS stavili vyše 7,5 milióna eur na rôzne príležitosti.

Pozrite si archívnu reportáž z 5. apríla 2024 o tom, že na hokejové majstrovstvá sa predávali aj falošné vstupenky.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok