Najbližšie hokejové majstrovstvá môžu byť na Slovensku v roku 2029. Potrebovali by sme však cezhraničnú spoluprácu alebo výstavbu, tvrdí Keketi

24.5.2024 13:18

Do relácie Téma prišiel minister športu a cestovného ruchu Dušan Keketi (nom. SNS). S moderátorom Braňom Králom diskutovali o hokejových majstrovstvách, ale aj konkrétnej forme podpory športu a cestovného ruchu na Slovensku.

keketi
Foto: ta3

Od nového roka je na Slovensku nové ministerstvo športu a cestovného ruchu. Aktuálne má rezort približne 110 zamestnancov, v pláne je zvyšovanie personálu. Vrchná hranica je 200 zamestnancov.

Hokejové majstrovstvá sveta

Najbližšie hokejové majstrovstva sveta môžu byť na Slovensku až v roku 2029. „Samozrejme s pripravenou infraštruktúrou typu, ktorá bude spĺňať podmienky. Aktuálne nám vychádza len kombinácia s nejakou cezhraničnou spoluprácou s využitím nejakej haly, ktorá je v okolí, alebo sa pustiť do nejakého projektu, ktorý zabezpečí výstavbu haly s potrebnými parametrami,“ uviedol minister. Otázna je však téma udržateľnosti takejto hokejovej haly počas celoročného fungovania, dodal.

Avizoval, že jeho ministerstvo má v pláne pokúsiť sa o väčšie projekty v sume od 20 do 100 miliónov eur, medzi ktoré by mohla patriť aj hokejová hala spĺňajúca podmienky pre majstrovstvá.

Cestovný ruch na Slovensku

Cieľom rezortu je zvýšiť pomer zahraničných turistov. Zamestnanci plánujú stratégiu na celý rok. Mediálne kampane na cestovný ruch po Slovensku bežia v susedných krajinách. Ministerstvo sa v spolupráci s agentúrou Slovakia Travel snaží nájsť vyváženosť medzi podporou reklamných kampaní a podporou veľtrhov aj výstav, priblížil Keketi.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok