Vypadávanie vlasov a rapídne schudnutie. Princezná Kate bojuje s vedľajšími účinkami chemoterapie

22.5.2024 19:13

Princezná Kate, ktorá v marci oznámila svetu, že jej diagnostikovali rakovinu, podstupuje podľa palácového zdroja náročnú liečbu, informuje o tom Prima CNN.

Kate
Foto: X/AFP

Účinky chemoterapie

Nepríjemné vedľajšie účinky, medzi ktoré patrí aj silná nevoľnosť, však manželka princa Williama statočne skrýva, najmä kvôli ich deťom, informoval portál Radar Online.

Princezná sa snaží skryť nepríjemné pocity, ktoré sprevádzajú jej liečbu rakoviny, najmä pred svojimi deťmi. "Bohužiaľ, je to čoraz ťažšie," informuje palác.

Schudnutie a vypadávanie vlasov

Ako píše Prima CNN, princezná z Walesu údajne trpí aj úbytkom hmotnosti a vypadávaním vlasov. S chorobou statočne bojuje a všetok svoj čas venuje odpočinku a zotaveniu. "Rakovina je na rozdiel od mnohých iných chorôb fyzickou a emocionálnou záťažou," vysvetlil newyorský lekár Stuart Fischer.

Kate to nečakala

Princezná z Walesu informovala verejnosť o svojej diagnóze v marci prostredníctvom videa zverejneného na sociálnych sieťach. Diagnózu, ktorá prišla po januárovej operácii brucha, opísala ako šokujúcu.

Manželka princa Williama sa naďalej drží v ústraní a vyhýba sa verejným podujatiam.

"Neočakáva sa, že by sa princezná vrátila k pracovným povinnostiam, kým jej to lekársky tím nepovolí," uviedol hovorca Kensingtonského paláca pre BBC v odpovedi na otázku týkajúcu sa princezninho projektu Early Years Business Task Force.

Pozrite si archívne video z 22. marca 2024 o tom, ako princezná Kate informovala o rakovine.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok