Vojaci na Ukrajine sú zničení a vyčerpaní. Úrad v Ľvove sa rozhodol motivovať ľudí, aby sa hlásili do zbrane

12.4.2024 20:27

Približne milión mužov slúžiacich v ukrajinskej armáde je zničených a vyčerpaných. Mnohí vojaci sú v bojovej službe už dva roky. Desaťtisíce z nich prišli o život alebo utrpeli vážne zranenia. Preto sú zúfalo potrební noví rekrúti. Ukrajina však čelí veľkej demografickej prekážke, ktorá už dlho trvá: má príliš málo mladých mužov, píše The New York Times.

ukrajina vojačka
Foto: X/GAMZIRI24

Nie je to Ukrajinec, ale Rus

Úrad v Ľvove sa rozhodol motivovať ukrajinských mužov, aby sa prihlásili do zbrane. Použili na to videokampaň, ktorá ukrazuje, ako by sa mohla zmeniť situácia pod ruskou nadvládou.

Vo videu môžete vidieť, ako prichádzajú do kancelárie komisára, ktorý kontroluje jednotlivé schopnosti na vojenskú službu, ukrajinskí muži s rôznymi výhovorkami.

Prvý muž tvrdí, že má tretí stupeň invalidity, ďalší muž sa zase snaží komisára presvedčiť, že je študent. Posledný komisárovi hovorí, že mu v zabíjaní bráni viera.

Posledná snímka, ktorá ukazuje na komisíra prezradí, že nie je Ukrajinec, ale Rus. Na ich výhovorky sa iba uškrnul a posledný záber ukazuje, ako mužov odvážajú vojenským vozidlom do bojov.

Podľa Denníka N sa vo videu objavil Slogan ako: "Až nepriateľ príde do tvojho domu, nebude klásť otázky, bude dávať príkazy". Komisár potom v závere s úsmevom po rusky hovorí: "Tak čo, bojovníci? Tiahneme na Berlín?"

Povolanie do armády

Ukrajinou v poslednom čase hýbe debata o nutnosti mobilizovať nových mužov, ktorí by vystriedali vojakov na fronte unavených už viac ako dvojročnými bojmi alebo nahradili padlých a zranených.

Ukrajinský parlament vo štvrtok schválil nový mobilizačný zákon, ktorý má úradom uľahčiť povolávanie do armády.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok