Učiteľ na škole v Senci mal propagovať fašizmus. V prípade nastal zvrat, niektorí študenti ho bránia

23.2.2024 16:39

V pondelok uverejnil portál Pluska informáciu, že študenti Gymnázia Antona Bernoláka v Senci sa rozhodli udať svojho učiteľa. Dôvodom bolo jeho údajné nútenie študentov hajlovať a propagovanie fašizmu. Učiteľ mal navyše podľa niektorých študentov zastreliť psa. Iní žiaci sa ho však zastali.

Trieda
Foto: TASR/František Iván (ilustračná fotografia)

Výborný učiteľ

Zvrat v prípade priniesol portál Brainee, pre ktorý dvaja študenti opísali svoje pozitívne skúsenosti s učiteľom dejepisu a občianskej náuky. 

"Ako učiteľ je výborný, veľmi sčítaný a vzdelaný v dejepise. Je to zároveň aj jeho koníček. Aj sám povedal, že sa zaujíma o politickú situáciu a pozerá, čo sa dá, videá, články, všetky zdroje. Má skvelý prejav, silný hlas a za tie roky, čo nás učil, tak mne aj chalanom z triedy dejepis tak priblížil, že sme sa oň začali aj reálne zaujímať,” opísal učiteľa pre Brainee jeden zo študentov.

Dodal, že učiteľ podľa neho nie je konšpirátor ani antivaxer, no občas im povie alebo ukáže videá, ktoré by im iní pedagógovia neukázali. 

Nevnucoval názory

Jeho slová nezávisle potvrdil aj ďalší zo študentov gymnázia. „Občas rozoberal súčasnú politickú situáciu alebo svoje názory. Ale nie je pravda, že by ich niekomu vnucoval alebo presadzoval. On len prezentoval viaceré smery, ale k ničomu sa neprikláňal,” povedal.

Prekrútený príbeh o zabití psa

V médiách sa objavila aj informácia, že spomínaný učiteľ mal zastreliť psa. Aj v tomto prípade má byť všetko inak a príbeh údajne použil iba ako ilustráciu témy, že nevedomosť zákona neospravedlňuje.

„S tým psom je to v tom článku úplne prekrútený príbeh, veľmi vzdialený od reality. Celé triedy sa zhodli v tom, že to nebolo tak, ako opisuje článok,” dodal študent.

Pozrite si reportáž o zvýšení bezpečnosti na školách.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok