Mysleli si, že je rukojemníkom v Gaze, no všetko je inak. Otca Izraelčanky, ktorá prišla aj do ta3, Hamas zabil

Pred vyše dvomi mesiacmi pred kamerami ta3 vyrozprávali svoj príbeh Izraelčanky Sheer a Hádar. Sheer je dcérou a Hádar sesternicou muža menom Yair Yaakov. Doteraz si mysleli, že ho Hamas zadržiaval ako jedného z rukojemníkov. Dnes je však všetko inak.

rukojemník Hamas
Foto: Profimedia, ta3/Patrícia Kordiaková

Päťdesiatdeväťročný otec rodiny je mŕtvy. Yaira zabili ešte 7. októbra, no jeho telo dodnes zadržiavajú v Gaze. Správu o jeho zavraždení potvrdila izraelská ambasáda na Slovensku. 

Nebol jediným

Yair nebol jediným členom rodiny, ktorý na vlastnej koži pocítil krutosť Hamasu. Rukojemníkmi sa stali aj Yairova partnerka a jej deti. Po výmene rukojemníkov však skončili v bezpečí domova.

Boj za podporu

Sheer a Hádar prišli v decembri na Slovensko bojovať za podporu Izraela. V rámci ich návštevy našej krajiny prišli svoj príbeh vyrozprávať aj do ta3. 

„Svet musí chápať, že ak budeme len prešľapovať na mieste a nič nepovieme, môžete sa to zopakovať, a nielen v Izraeli, ale kdekoľvek vo svete. A je jedno, či ide o izraelsko-palestínsky konflikt, alebo iné konflikty,“ uviedla pred niekoľkými týždňami Hádar.

Celý rozhovor s rodinou zavraždeného Yaira Yaakova si môžete pozrieť nižšie.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok