Kde je Navaľného telo? Väzenská kolónia aj márnica tvrdia, že pozostatky ruského politika nemajú

17.2.2024 14:40 , Aktualizované: 18.2.2024 07:40

Vedenie IK-3 uviedlo, že telo Alexeja Navaľného je v márnici v Salecharde. Keď tam prišla politikova matka, povedali jej, že telo nemajú, uviedla tlačová tajomníčka Alexeja Navaľného Kira Jarmyšová, píše portál Meduza.

Ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj je po smrti. Potvrdila to v sobotu jeho hovorkyňa Kira Jarmyšová s odvolaním sa na informácie oznámené Navaľného matke Ljudmile. 

Kde je telo?

Po smrti väzňa v kolónii bolo údajne telo zosnulého prevezené do márnice najbližšieho ústavu štátneho alebo mestského zdravotníctva. 

“Právnik a Alexejova matka prišli do Salechardskej márnice. Je zatvorená, napriek ubezpečeniu kolónie, že funguje a Navaľného telo je tam. Právnik zavolal na telefónne číslo uvedené na dverách. Povedali mu, že je siedmym, kto dnes zavolal. Alexejovo telo v márnici nemajú,“ povedala hovorkyňa.

Jarmyšová predtým vo videospráve uviedla, ako zamestnanec kolónie povedal Navaľného matke a právnikovi, že telo politika je v Salecharde, informuje portál Meduza.

Ako uvádza Astra, Navaľného telo nie je v úrade súdneho lekárstva v Salecharde, kam volali novinári. Úrad oznámil, že “z kolónie neboli prijaté žiadne telá“ a odporučil im, aby zavolali vyšetrovaciemu výboru.

Príčina smrti nie je známa

Príčina Alexejovej smrti nebola stanovená, bolo vykonané opakované “histologické vyšetrenie“.

“Jeho výsledky budú údajne známe budúci týždeň. Je zrejmé, že klamú a robia všetko pre to, aby sa nevzdali tela,“ uviedla hovorkyňa Navaľného. Tá na sociálnej sieti X už skôr napísala, že Navaľnyj bol zavraždený.

Podľa informácií Meduzy je telo bezplatne uložené v márnici na sedem dní. V tomto prípade vydanie tela odsúdeného nemožno odložiť o viac ako dva dni od okamihu zistenia príčiny smrti.

Pozrite si reportáž o Navaľného smrti:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok