V Prahe našli veľké množstvo výbušnín. Technici zistili, že išlo o komerčnú pyrotechniku

8.2.2024 14:36 , Aktualizované: 8.2.2024 19:40

V Kolovratoch, mestskej časti Prahy, bola vo štvrtok objavená domáca výrobňa pyrotechniky. Policajti spolu s pyrotechnikom zasahovali priamo na mieste.

Dom v Kolovratech
Foto: Facebook/Hasiči Kolovraty
Dom (Ilustračná fotka)

Výbušniny v dome

Podľa webu Aktu.cz sa v jednom z domov našli chemické látky spolu s pyrotechnikou. Prvotné podozrenie bolo, že v dome vyrábajú výbušniny. Na miesto bol okamžite vyslaný pyrotechnik, aby zhodnotil situáciu a zaistil bezpečnosť obyvateľov.

Zásah sa uskutočnil vo štvrtok popoludní, keď policajti po prijatí oznámenia o možnej hrozbe v jednom z domov rýchlo zareagovali a vyrazili na miesto.

"Preverili sme dom. Zistili sme, že sa tam naozaj nachádza nejaká podomácky vyrobená pyrotechnika, nejaké chemikálie, takže sme tam na mieste spolu s hasičmi a zisťujeme, o čo ide,“ poobede povedal hovorca českej polície Jan Daněk.

Neskôr uviedol, že policajti zaistili 30 alebo 40 kusov pyrotechniky. "Legálne predávanej pyrotechniky, takže zatiaľ sa to javí, že o žiadne porušenie zákona nejde," povedal. Z tohto dôvodu nebol nikto zadržaný, dodal Daněk.

Takto vyzeral zásah záchranárskych zložiek priamo na mieste.

Záchranné zložky boli na mieste

Policajný hovorca Ján Danek pre CNN Prima NEWS uviedol, že išlo o domácu výrobu pyrotechniky a rôznych chemických látok. "Momentálne tam pracujeme spolu s hasičmi a pyrotechnikom," uviedol Danek, čím naznačil vážnosť situácie.

Pozrite si archívnu reportáž o zachytení muža s výbušninou na letisku.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok