SNS upodozrieva prezidentku. Chce od nej zoznam pasažierov a doklad o úhrade ubytovania z Kanady a USA

Slovenská národná strana vyzýva prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby v súvislosti s pracovnou cestou v Kanade a v Spojených štátoch amerických bezodkladne zverejnila zoznam všetkých pasažierov na palube štátneho lietadla, ako aj zdokladovala úhrady ubytovania.

Čap danko.png
Foto: TASR/Jakub Kotian
Z ľava Andrej Danko (šéf SNS) a Zuzana Čaputová (prezidentka SR)

Podozrenie SNS

Slovenská národná strana má vážne podozrenie, že na palube štátneho lietadla boli rodinní príslušníci, ktorí tam nemali čo robiť. "Súčasne z informácií, ktorými disponujeme je zrejmé, že išlo o sponzorov a blízke osoby, ktoré sa priamo alebo nepriamo podieľali na financovaní prezidentskej kampane Zuzany Čaputovej," informovali.

Čo ak informácie nezverejnia?

V prípade, že prezidentská kancelária predmetné informácie nezverejní, SNS požiada o ne v súlade so zákonom o slobodnom prístupe k informáciám.

"Ak prezidentka nemá čo tajiť, veríme, že bezodkladne zoznam osôb ako aj doklady o úhrade ubytovania zverejní. Je nepredstaviteľné, aby prezidentka napodobňovala správanie Richarda Sulíka, ktorý so štátnymi peniazmi nakladal v prospech blízkych osôb SaS a dokonca narýchlo zhotovil zmluvu s vlastnou dcérou o právnom poradenstve," hovorí strana SNS.

Ďalej píšu, že predmetné informácie vyvrátia akékoľvek podozrenie. V prípade, že tomu tak nebude, strana vyzýva všetkých, ktorí nemali čo robiť na palube štátneho lietadla, aby refundovali všetky svoje náklady.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok