Kráľa Karola III. prepustili po zákroku z nemocnice. Doma je aj princezná Kate, no tak skoro ju na verejnosti neuvidíme

29.1.2024 19:11 , Aktualizované: 29.1.2024 22:51

Britského kráľa Karola III. prepustili v pondelok z nemocnice v Londýne, kde pred troma dňami absolvoval operáciu v súvislosti so zväčšenou prostatou.

V sprievode manželky

Televízne kamery ho zachytili, ako vychádza z kliniky a máva prítomným. Podľa Buckinghamského paláca bude jeho rekonvalescencia pokračovať v súkromí. Z rovnakej nemocnice dnes prepustili tiež princeznú Kate, ktorá bola hospitalizovaná skoro dva týždne po nešpecifikovanej operácii brucha.

Pred novinármi sa 75-ročný monarcha v sprievode svojej ženy Camilly ukázal len na chvíľu, pričom s médiami nehovoril. Buckinghamský palác uviedol, že bude nasledovať "fáza súkromného zotavovania", podrobnosti o kráľovom zdravotnom stave neposkytol.

Pozrite si reportáž o pobyte Karola III. v nemocnici:

Zákrok kvôli prostate

V nemocnici London Clinic bol od piatka, keď podstúpil zákrok kvôli nadbytočnosti prostaty. Karlovi, ktorý nastúpil na trón pred 16 mesiacmi, lekári nezhubné ochorenie diagnostikovali 17. januára po tom, čo sa u neho objavili bližšie nešpecifikované príznaky.

Kráľ sa rozhodol oznámiť zákrok s predstihom v snahe povzbudiť ostatných mužov, aby si nechali vyšetriť prostatu v súlade s odporúčaniami zdravotníkov.

Kate sa zotavuje dobre

Princezná Kate bola v nemocnici od 16. januára. Jej tím z Kensingtonského paláca oznámil, že manželka následníka trónu princa Williama sa takmer dva týždne po plánovanom zákroku zotavuje dobre.

Princezná bola prevezená do rodinného sídla vo Windsore. Podrobnosti o operácii kráľovská rodina nezverejnila, po prvotnej správe sa však objavili neoficiálne informácie, že dôvodom hospitalizácie nebola rakovina.

Na úplnú rekonvalescenciu bude Kate podľa médií potrebovať niekoľko mesiacov. Očakáva sa, že sa k svojim povinnostiam spojeným s postavením v kráľovskej rodine vráti najskôr v apríli po Veľkej noci.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok