Koniec Šimkovičovej žiada už vyše 150-tisíc ľudí. Habera jej posiela tvrdý odkaz

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová je už od nástupu do funkcie tŕňom v oku mnohých Slovákov, ktorým prekážajú jej kontroverzné názory napríklad o LGBTI+ komunite. Taktiež oznámila, že rezort obnovil komunikáciu s Ruskom a Bieloruskom, a to aj napriek konfliktu na Ukrajine. Slováci žiadajú, aby odstúpila, preto vytvorili petíciu na jej odvolanie. Má už viac ako 150-tisíc podpisov.

Šim Habera.png
Foto: TASR/Andrej Galica

Šimkovičová aktuálne čelí silnej kritike ľudí najmä pre jej homofóbne vyjadrenia na adresu LGBTI+ komunity. 

Obnovenie vzťahu s Ruskom a Bieloruskom

Na ministerku kultúry sa zniesla vlna kritiky aj po tom, čo obnovila profesionálne vzťahy s Ruskom a Bieloruskom. 

Zákaz komunikácie a pracovnej spolupráce s Východom zaviedla ešte bývalá ministerka Natália Milanová ako reakciu na ruskú agresiu na Ukrajine.

Ministerka kultúry má však iný názor. Podľa nej by na vojnové konflikty "nemali doplácať umelci a kultúra," uviedla pre denník Pravda. Ostatné slovenské osobnosti však zaujali odlišné stanovisko.

Pozrite si archívnu reportáž.

Habera reaguje

Slovenský spevák Pavol Habera to už pravdepodobne nevydržal a ako umelec Šimkovičovej poslal tvrdý odkaz. "Pani ministerka, nemohli by ste tam ešte pridať, prosím, Severnú Kóreu? Ďakujeeem!," napísal popový spevák na sociálnej sieti Instagram.

Petícia silnie

Odpor verejnosti je taký silný, že proti ministerke vznikla petícia volajúca po jej odstúpení. V nedeľu 21. januára mala petícia cez 143-tisíc podpisov, v pondelok dopoludnia ich počet presiahol 150-tisíc.

Ministerstvo kultúry v piatok 19. januára na výzvu reagovalo s tým, že ministerka berie petíciu na vedomie a rešpektuje názor ľudí. "Sme v demokracii a každý má právo na svoj názor, aj na spisovanie petície," uviedol hovorca rezortu Pavol Čorba.

Šimkovičová petícia Foto: reprofoto peticie.com Petícia za odstúpenie Šimkovičovej mala v pondelok dopoludnia vyše 150-tisíc podpisov

Podpora SNS

Koaličná SNS ministerku kultúry plne podporuje a nevidí žiadny dôvod na jej odvolanie z funkcie.

"Ministerka si zaslúži podporu za jej odvahu, že je po dlhej dobe naozaj slovenskou ministerkou všetkých občanov, pretože aj LGBTI+ komunity a jej predstavitelia možno radi chodia do filharmónie," skonštatovala strana. Uviedla to v súvislosti s ošiaľom, ktoré podľa SNS vyvolalo najmä presunutie finančných prostriedkov z programu na Podporu a rozvoj mediálnej výchovy a boj proti dezinformáciám.

Dodala, že prostriedky, ktoré mali byť využité v boji proti hoaxom, neprepadli, ale boli využité na opravu strechy filharmónie.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok