Korčok v kampani pritvrdil a nešetrí Pellegriniho. Pána má poslúchať psík, nie prezident, odkazuje

Prezidentský kandidát Ivan Korčok sa prezidentskej kampani naplno venuje. V novom videu, ktoré uverejnil na sociálnej sieti Youtube, odkazuje na svojho budúceho rivala Petra Pellegriniho, ktorý v piatok 19. januára oficiálne ohlási svoju kandidatúru.

Korčok podrz.png
Foto: Reprofoto: Youtube/Ivan Korčok

"Pána má poslúchať psík a nie prezident. Ten musí konať slobodne, slušne a keď treba, tak aj rázne," hovorí Korčok vo svojom novom videu. Potom psovi podal svoju tašku, aby mu ju podržal.

Ja nebudem podržtaška

Mnohí slovenskí politici si vyslúžili za roky svojej kariéry rôzne prezývky. V poslednej dobe však čoraz častejšie medzi ľuďmi, ale aj politikmi rezonuje slovo podržtaška.

Vzniklo práve vtedy, keď sa Pellegrini rozhodoval, či Hlas pôjde do koalície so Smerom-SD alebo opozície. Tvrdil, že ak by sa Hlas rozhodol ostať v opozícii, nastala by patová situácia a hrozili by opäť predčasné voľby. "Ja nebudem žiadny podržtaška, ani nebudeme my niekomu len výťahom k moci, aby si s krajinou robil, čo chce," uviedol.

Toto oslovenie sa medzi Slovákmi ujalo natoľko, že ho skandujú na protivládnych protestoch a používajú ho aj opoziční politici.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok