Rovnováha a protiváha voči vláde. Korčok chce byť nezávislý a suverénny prezident

V tohtoročných prezidentských voľbách pôjde politicky o to, či predseda vlády cez úrad prezidenta ovládne celú moc v štáte a sústredí do jedných rúk. Kandidát na prezidenta Ivan Korčok to uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii.

Korčok
Foto: ta3/Tamara Lesná

Ponúka inú alternatívu

Za kľúčovú tému volieb označil rovnováhu a schopnosť byť v prípade potreby protiváhou vláde. Ocenil, že termín volieb je už známy.

“Ponúkam inú alternatívu – prezidenta, ktorý je nezávislý, ktorý je suverénny, ktorý vie tento úrad premeniť na službu vlasti a občanom. Som pripravený na spoluprácu s vládou. Ale rovnako si myslím, že kľúčovou tému týchto volieb bude rovnováha, a potom pokojne poviem, aj protiváha voči vláde,“ povedal na tlačovej konferencii.

Chce byť spravodlivý a prísny

Korčok uviedol, že chce byť prezidentom, ktorý je spravodlivý, ktorý je prísny, ktorý vie uznať, keď vláda robí dobré kroky, ale aj jednoznačne, rozhodne sa postaviť voči tomu, čo vláda robí a nie je so záujmami Slovenskej republiky.

“Určite sa chcem zasadiť za to, aby bolo úplne zrejmé, kde Slovensko patrí, že patríme do slobodného sveta. A chcem povedať aj to, že súčasná vláda toto postavenie Slovenska spochybňuje. Peter Pellegrini je nervózny práve z toho, že vie, že on by predstavoval pravý opak. Po dnešku je úplne zrejmé, o čo pôjde v týchto voľbách, pôjde o rovnováhu,“ povedal na záver.

Pozrite si celú tlačovú konferenciu:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok