FOTO/VIDEO: Petra Vlhová po krásnej jazde vyhrala slalom v Slovinsku. Shiffrinová vypadla

7.1.2024 09:22 , Aktualizované: 7.1.2024 14:16

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová vyhrala nedeľný slalom Svetového pohára v Kranjskej Gore.

Petra Vlhová
Foto: TASR/Martin Baumann

Skvelé druhé kolo

Na druhé miesto odsunula Nemku Lenu Dürrovú, ktorá zaostala o 72 stotín, tretia skončila prekvapujúco Američanka AJ Hurtová (+0,87). Vlhová zaknihovala tretí triumf v sezóne a celkovo 31. v prestížnom seriáli.

Pozrite si majestátnu jazdu Petry Vlhovej:

Úspešné prvé kolo Vlhovej

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová viedla po elitnej pätnástke 1. kola nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára. V Slovinskej Krajnskej Gore za ňou s odstupom 26 stotín nasledovali na druhom mieste spoločne Nemka Lena Dürrová a Chorvátka Leona Popovičová. Líderka celkového poradia Svetového pohára američanka Mikaela Shiffrinová úvodné kolo nedokončila.

Boj o víťazstvo

Závody slalomu v Kranjskej Gore sú v plnom prúde a rivalita medzi svetovými lyžiarkami Petra Vlhovou a Mikaelou Shiffrinovou neochladla. Obe skvelé pretekárky si rozdelili triumfy v posledných slalomoch, pričom Američanka Shiffrinová vynikla trikrát, zatiaľ čo Vlhová má na svojom konte dve víťazstvá.

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej:

Lena Dürrová sa usiluje o medailu

Aj keď sú obaja talenty stále v popredí, Nemka Lena Dürr je rozhodnutá dodať im silnú konkurenciu so svojimi tromi pódiemi. Ale favoritky sú jasné - slovenská šampiónka Petra Vlhová a americká hviezda Mikaela Shiffrinová.

Kranjska Gora má za sebou obrovský slalom

Kranjska Gora už privítala obrovský slalom, kde vynikla Kanadčanka Valérie Grenierová, no tá sa slalomovým disciplínám nevenuje. V nedeľu Petra Vlhová ukázala svoje majstrovstvo, skončila na štvrtom mieste, zatiaľ čo Shiffrinová obsadila deviatu pozíciu. Pre Češku Adrianu Jelínkovú sa nesplnila šanca postúpiť do druhého kola o jednu pozíciu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok