Petra Vlhová obsadila v obrovskom slalome konečné štvrté miesto, na víťaznú Kanaďanku stratila 0,61 s

6.1.2024 10:07 , Aktualizované: 6.1.2024 13:23

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila 4. miesto v sobotnom obrovskom slalome Svetového pohára. V slovinskej Kranjskej Gore stratila priebežné vedenie z 1. kola a zaostala za víťaznou Kanaďankou Valerie Grenierovou o 61 stotín sekundy. Druhú priečku obsadila Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska (+0,37 s), tretia skončila Talianka Federica Brignoneová (+0,51).

Petra Vlhová
Foto: TASR/AP

Slovenka vlani v Kranjskej Gore obsadila v obrovskom slalome tretie a štvrté miesto. Organizátori sa snažili aj napriek nepriaznivému počasiu a vytrvalému dažďu pripraviť trať čo najlepšie. Dvadsaťosemročná Slovenka štartovala s číslom dva, pred ňou na trať ako prvá vyrazila líderka celkového poradia v "obráku" Talianka Federica Brignoneová.

Od úvodných jázd bolo zrejmé, že skoré štartové číslo môže byť v 1. kole kľúčovou výhodou, trať bola čerstvá a chýbal na nej ľad. Vlhová po nastavení latky Brignoneovou predviedla sebaistú a plynulú jazdu s potrebnou dávkou agresivity. Najvýraznejšie jej vyšiel tretí úsek trate, v ktorom si vypracovala dôležitý náskok na svoje prenasledovateľky.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok