Policajti zasahovali na pražskom letisku. Anonym tam nahlásil bombu

23.12.2023 18:53

Neznámy muž nahlásil bomby na pražskom Letisku Václava Havla. Prevádzka letiska zatiaľ nebola obmedzená, na mieste zasahujú policajti. Uviedla to česká polícia, informuje spravodajský portál Novinky.cz.

asdasd.jpg
Foto: TASR/AP

Vyjadrenie polície

"Anglicky hovoriaci muž oznámil umiestnenie 'piatich bômb' na Letisku Václava Havla. V súčasnosti tam prebieha bezpečnostné opatrenie a prosíme cestujúcich o trpezlivosť a rešpektovanie pokynov policajtov," napísala polícia v príspevku na sociálnej sieti X.

Prevádzka letiska podľa polície nebola obmedzená. "Skúšame zistiť, či sa tam náhodou nenachádza volajúci," dodala.

Do pátrania sa zapojili špeciálne vycvičení policajti z oddelenia mobilného zásahu, priblížila polícia. "Výbušné systémy hľadajú pyrotechnici cudzineckej polície," uviedla.

Portál Novinky.cz s odvolaním na svedkov napísal, že polícia evakuuje terminál 2 pražského letiska.

Pátranie po výbušnine

Polícia ČR následne krátko pred 18:00 h oznámila, že výbušné systémy na letisku pyrotechnici nenašli. "Po volajúcom budeme ďalej pátrať. A to aj v rámci trestného stíhania," napísala.

Letisko Václava Havla v príspevku na sociálnej sieti X uviedlo, že prevádzka celého letiska bola po pyrotechnickej kontrole evakuovaného terminálu 2 znovu obnovená za zvýšených bezpečnostných opatrení.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok