Brutálny útok v Prahe: Všetky obete sú identifikované, vyšetrovacia verzia, že ide o vraha z Klánovického lesa, je maximálne pravdepodobná

22.12.2023 09:27 , Aktualizované: 22.12.2023 10:06

Pražská polícia včera (21.12.) zasahovala v centre mesta na námestí Jana Palacha pri nahlásenej streľbe v škole. Na mieste boli všetky záchranné zložky. Polícia informovala, že obetí strelca je 15, medzi nimi aj jeho otec. Podľa polície nešlo o teroristický útok.

Pietne miesto pred rektorátom Karlovej univerzity
Foto: ta3/TASR

11:26 "Útočník spáchal samovraždu," potvrdil český policajný prezident.

11:13 Vít Rakušan uviedol, že "vyšetrovacia verzia, že sa jedná o vraha z Klánovického lesa, je maximálne pravdepodobná".

10:47 Český minister vnútra Vít Rakušan pre ČT24 povedal, že polícia už pozná identitu všetkých obetí. Objasnil, že ich je trinásť, pričom štrnástym človekom, ktorý zomrel, je útočník.

10:22 Jednou z obetí je riaditeľka Ústavu hudobnej vedy FF UK Lenka Hlávková. Spomínaný ústav oznámil túto informáciu s povolením rodiny obete.

10:01 Český minister vnútra Vít Rakušan v piatok vo vysielaní Českého rozhlasu uviedol, že medzi zranenými po štvrtkovej streľbe na Filozofickej fakulte UK v Prahe sú aj traja cudzinci.

9:55 Ľudia prejavujú súcit a podporu, Nadačnému fondu Univerzity Karlovej prispeli už 9 miliónov českých korún.

9:35 Po vyhlásení štátneho smútku reagoval aj Asociácia profesionálnych klubov ľadového hokeja. Informovala, že piatkové zápasy 29. kola hokejovej extraligy sa kvôli tragickým udalostiam na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe neuskutočnia. Celé kolo je tak odložené. Zástupcovia všetkých klubov súhlasili, píše isport.blesk.cz.

9:19 Ostáva identifikovať poslednú obeť.

Polícia identifikovala 13 zo 14 obetí streľby na Karlovej univerzite a je v kontakte s ich rodinami, povedal český minister vnútra Vít Rakušan pre Český rozhlas. Traja zo zranených sú cudzinci.

9:03 Analytické tímy polície sa po útoku zameriavajú aj na monitoring sociálnych sietí.

Okrem vlny solidarity sa objavilo aj viacero hanlivých, ba aj čin útočníka velebiacich statusov. Policajti informovali, že si pisateľov príspevkov predvolajú. Kriminalistov zaujíma motivácia a postoje pisateľov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok