POČASIE: Oblačno až zamračené. Na viacerých miestach sneženie, v nižších polohách aj dážď

21.12.2023 06:33

Oblačno až zamračené. Na viacerých miestach sneženie, v nižších polohách aj dážď. Ojedinele poľadovica, zrána hmla, výdatnejšie sneženie a tvorba snehových jazykov a závejov. Veterno. Denná teplota 0 až 8 stupňov. Juhozápadný vietor do 50 km/h, na horách až silná víchrica.

počasie screen
Foto: TA3

Situácia

Výbežok tlakovej výše v našej oblasti slabne. Súčasne postupuje od severozápadu do strednej Európy frontálny systém spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa presúva z Nórskeho mora nad južnú Škandináviu.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené. Na viacerých miestach postupne sneženie alebo dážď so snehom, v nižších polohách aj dážď. Ojedinele aj výdatné sneženie. Ojedinele, na severe miestami tvorba snehových jazykov a závejov, najmä v polohách nad cca 600 m. Ojedinele poľadovica a zrána aj hmla.

Najvyššia denná teplota 0 až 5, na juhozápade väčšinou okolo 7 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -3 stupňov.

Prevažne juhozápadný vietor 3 až 10 m/s (10 až 35 km/h), na severe popoludní ojedinele okolo 12 m/s (45 km/h), v nárazoch lokálne okolo 18 m/s (65 km/h). Na horách búrlivý vietor až víchrica, vo vysokých polohách popoludní až silná víchrica!

Predpokladané množstvo zrážok: do 10, v západnej polovici ojedinele 10 až 20 mm / do 10 cm snehu, v západnej polovici v polohách nad cca 600 m ojedinele okolo 15 cm snehu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok