Fico sa obul do študenta, ktorý verejne rozprával o Burdovi. Vyhýbajte sa mediálnym hrám, žiada svoju fakultu dekan

20.12.2023 16:48 , Aktualizované: 22.12.2023 07:43

Premiér Robert Fico, Dekan Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a Študentská rada vysokých škôl vydali vyhlásenie k situácii, ktorá vznikla kvôli rušeniu Úradu špeciálnej prokuratúry. Študenti avizujú tlačový brífing pred Úradom vlády.

Vyhýbanie sa mediálnym hrám

Dekan vo svojom stanovisku žiada študentov o zdržanlivosť vo vyjadrovaní. "Prosím všetkých, aby sme sa zbytočne nezapájali do mediálnych hier, a to až do zasadnutia AS PraF UK dňa 17. 1. 2024," požiadal dekan študentov.

Dodáva tiež, že napriek žiadosti si je vedomý, že všetci majú slobodu slova a nikomu sa pre názor nemá uškodiť. Zároveň naznačil, že sa situáciu chystá riešiť v budúcnosti, no "s chladnou hlavou".

Ku kauze sa vyjadrila aj Univerzita Komenského v Bratislave prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti. "Nabáda však k slušnosti, korektnosti a vecnosti zvolených argumentov," písali.

​Ficov nesúhlas so študentom

Na sociálnej sieti premiér kritizoval študenta právnickej fakulty. "Ako študent práva som bol tiež múdry ako gate Šalamúna. Ale vedel som, kde je moje miesto. To, čo dnes robia protislovenské médiá, je hrubou urážkou autority a vzdelania," vyjadril sa slovenský premiér na adresu študenta.

Dodal tiež, že niektoré médiá "ťahajú Slovensko do pekla".

"Ak má mať študent s pubertálnymi vyrážkami na nose prednosť pred dekanom právnickej fakulty a určovať, čo je pravda a čo nie, Boh ochraňuj túto krajinu," zakončil svoje vyjadrenie Fico.

Študentská obec

Vyjadrenie vydala aj Študentská rada vysokých škôl, ktorá pozýva na spoločný tlačový brífing Študentskej rady vysokých škôl a študenta Mareka Jenigu z Právnickej fakulty. Vyjadriť sa chcú k útoku Roberta Fica na adresu spomínaného študenta, ktorý verejne vystúpil v jednom z médií a vyzval dekana na odbornú diskusiu o rušení špeciálnej prokuratúry.

Dôvodom je tiež reakcia premiéra, ktorý verejne reagoval na výstup študenta. "Verejne šikanoval študenta, ktorý sa nebál vyjadriť postoj študentskej obce PrafUK," vyjadrila sa rada.

Tlačový brífing sa bude konať vo štvrtok (21.12.) o 11:00 pred Úradom Vlády na Námestí Slobody.

Zostrih tlačového brífingu Študentskej rady vysokých škôl:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok