Funguje dvadsať rokov, už stačí. Pellegrini považuje špeciálnu prokuratúru za nadbytočný úrad

16.12.2023 13:15

Predseda parlamentu Peter Pellegrini sa na otázku ohľadom zrušenia špeciálnej prokuratúry vyjadril v politickej diskusii RTVS Sobotné dialógy. Odvolával sa na nedávne stanovisko dekana Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Eduarda Burdu.

Pellegrini
Foto: TASR/Pavol Zachar

S Burdovým vyjadrením nesúhlasili študenti právnickej fakulty, ktorí svojim otvoreným listom vyjadrili znepokojenie nad postojom dekana voči otázke špeciálnej prokuratúry.

Viac sa dočítate v článku nižšie.

Burda je členom Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán, čo Pellegrini nespomenul. Nominoval ho tam práve Hlas-SD.

Nechcú zasahovať do súdnej moci

„ÚŠP považujeme za nadbytočný v takej malej krajine,“ povedal Pellegrini v relácii. Podľa neho úrad za 20 rokov už urobil to, čo mal, a to vraj stačí.

Zároveň dodal, že Špecializovaný trestný súd by sa podľa neho nemal rušiť, pretože Hlas je proti zásahom do súdnej moci.

Milan Majerský (KDH) si myslí, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic by sa mohol vzdať funkcie, aby nezrušili celý úrad. Lipšic už nedávno (5.12.) avizoval, že je ochotný to urobiť.

Pozrite si archívny rozhovor s Eduardom Burdom.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok