NHL: Premiérový gól Tatara v novom drese, Coloradu sa podarila famózna otočka v poslednej tretine. Kelemen si pripísal prvý bod za asistenciu

12.12.2023 07:10

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil prvý gól v tejto sezóne zámorskej NHL. Útočníkovi Colorada sa podarilo skórovať v 26. zápase v drese Avalanche, ktoré zdolalo doma Calgary 6:5. Jeho krajania v tíme súpera Martin Pospíšil a Adam Ružička nebodovali. Prvý bod v novej sezóne si pripísal útočník Miloš Kelemen. Jeho asistencia však Arizone nestačila, na ľade Buffala prehrala 2:5.

GBHgnzYWQAEcQZX.jpg
Foto: X/Colorado Avalanche

Tatar čakal na ukončenie streleckých suchôt dva mesiace. Presadil sa v 19. minúte, keď si nakorčuľoval medzi kruhy a skóroval po prihrávke Rossa Coltona spoza bránky. Bol to jeho deviaty bod v sezóne, na konte má už osem asistencií.

Colorado dokázalo v tretej tretine otočiť z 3:5 a zabodovalo naplno po dvoch prehrách. V tabuľke Centrálnej divízie sa udržalo na prvom mieste.

Kelemen sa presadil v deviatom zápase sezóny, ale jeho prvá asistencia v kariére tretiu prehru Arizony v sérii odvrátiť nepomohla. Slovenský krídelník odohral 8:22 minúty a zapísal si mínusový bod.

Jubilejný 1000. bod v NHL zaznamenal John Tavares. Center Toronta mal proti svojmu bývalému tímu New Yorku Islanders bilanciu 1+1, Maple Leafs však prehrali 3:4 po predĺžení.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok