NHL: Rangers zdolali LA, sú na čele konferencie. Slováci nebodovali, vyhral len Washington s Fehérvárym

11.12.2023 07:21

Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili v zámorskej NHL nad Los Angeles Kings 4:1 a vrátili sa na čelo Východnej konferencie. Na výhre sa podieľal troma asistenciami útočník Vincent Trocheck. V noci zasiahli do hry aj tratia slovenskí hokejisti, z triumfu sa tešil len Martin Fehérváry, ktorého Washington vyhral v Chicagu 4:2. Juraj Slafkovský s Montrealom prehral s Nashvillom 1:2 a Šimon Nemec a jeho New Jersey nestačili na Edmonton (1:4). Oilers natiahli víťaznú sériu na sedem zápasov.

Kings_Rangers_Hockey906946.jpg
Foto: TASR/AP

Famózna séria megahviezdy

Kapitán Edmontonu Connor McDavid zaznamenal gól a asistenciu a svoju bodovú šnúru natiahol už na deväť stretnutí. Počas nich nazbieral šesť gólov a 17 asistencií.

Sériu si predĺžil aj obranca Evan Bouchard, ktorý strelil víťazný gól na 2:0 a bodoval v jedenástom zápase po sebe (5+11).

Nemec odohral 19:59 minút a do štatistík si pripísal jednu strelu a jednu „mínusku“.

Saros zakryl bránu

Juraj Slafkovský strávil na ľade 17:36 minút, dvakrát ohrozil brankára hostí, dostal menší trest a pripísal si jeden mínusový bod.

Canadiens prestrieľali súpera 37:32, ale až 36 striel kryl brankár „predátorov“ Juuse Saros. Nashville vyhral desať z uplynulých trinástich duelov. Oba jeho góly strelil center Colton Sissons.

San Jose takmer šokovalo obhajcov

Washington rozhodol v druhej tretine, v ktorej inkasoval úvodný gól zápasu, no následne otočil na 3:1 a pripísal si druhý triumf po sebe. Fehérváry odohral 17:08 minút, dve strávil na trestnej lavici a vyslúžil si jeden plusový bod. Na oba góly domácich prihral Connor Bedard.

Hokejisti Vegas Golden Knights zvíťazili nad San Jose Sharks 5:4 po predĺžení a samostatných nájazdoch a pripísali si tretí triumf v sérii. Upevnili si tak pozíciu na čele Západnej konferencie i celej súťaže. Víťazný nájazd premenil Jack Eichel, uspel aj Jonathan Marchessault, ktorý si pripísal dva góly. Vegas neudržali dvojgólové vedenie, keď inkasovali dvakrát v rozpätí záverečných štyroch minút.

Seattle podľahol doma Minnesote 0:3 a pripísal si ôsmu prehru v sérii.

Florida dosiahla tretie víťazstvo za sebou. Na ľade Columbusu uspela 5:2, keď si štyri asistencie pripísal útočník Sam Reinhart. Jeho fínsky spoluhráč Aleksander Barkov mal bilanciu 1+2.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok