NAKA v akcii. V putách skončila známa postava podsvetia a niekoľko ďalších osôb

8.12.2023 09:24 , Aktualizované: 8.12.2023 15:42

V putách skončil známy vrah z Považia Rudolf Zúbek. Národná kriminálna agentúra (NAKA) ho má podozrievať z kupliarstva a ďalších závažných trestných činov. V minulosti bol odsúdený za mafiánsku vraždu. Spolu s ním zadržali aj ďalších mužov. Informujú o tom tvnoviny.sk.

NAKA
Foto: TASR/Jakub Kotian

Zúbek je známou postavou podsvetia deväťdesiatych rokov. Za vraždu Chlebanu odsúdili Zúbeka v roku 2013. Dostal vtedy dvanásť rokov väzenia. Približne po troch rokoch ho podmienečne prepustili na slobodu. Sudkyňa vtedy argumentovala, že mu započítala aj väzbu v rokoch 1993 až 1995, informoval o tom Startitup. 

Kauza Fatima

Podľa informácii TV Markíza ho však opäť zadržali. Zúbek a ďalší muži skončili po akcii NAKA v putách. Dôvodom akcie má byť kupliarstvo, ale aj obchodovanie s drogami a iné závažné trestné činy. Skupina mala pôsobiť na Považí. Zúbek figuroval aj v kauze Fatima.

"Počas akcie policajti vykonali 15 domových prehliadok, 14 prehliadok iných priestorov a pozemkov. Zadržali 14 osôb, z ktorých vyšetrovateľ NAKA obvinil 13 osôb pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a pre zločin kupliarstva," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Ako dodala, vyšetrovateľ podal prokurátorovi podnet návrhu na vzatie do väzby na 12 obvinených. Po dokázaní viny hrozí pre drogovú trestnú činnosť trest odňatia slobody v rozsahu desať až 15 rokov a pre zločin kupliarstva sedem až 12 rokov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok