Súd v Žiline začal prejednávať kauzu Fatima, Jankovská na pojednávanie neprišla

2.11.2023 12:57 , Aktualizované: 2.11.2023 16:22

V Žiline začal na druhý pokus súdny proces s Monikou Jankovskou (Smer-SD). Spolu s Petrom Vaskym a bývalým šéfom protikorupčnej jednotky NAKA Róbertom Krajmerom čelia obžalobe zo zločinu vydierania.

Prišiel aj obžalovaný Peter Vasky, pre ktorého neprítomnosť sudkyňa 28. septembra odročila začiatok hlavného pojednávania. Napokon však súhlasil s pojednávaním v jeho neprítomnosti, zdôvodnil to zdravotnými problémami a z pojednávacej miestnosti odišiel.

Svedok vypovedal spontánne

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ondrej Repa na hlavnom pojednávaní opätovne predniesol obžalobu. "Zazneli stanoviská obhajoby k obžalobe a pojednávanie pokračovalo výsluchom svedka, poškodeného Michala V., ktorého sa predmetné skutky týkajú. Svedok vypovedal spontánne, ako si na udalosti spomína. Mám za to, že výpoveď je v súlade s jeho predchádzajúcimi výpoveďami počas vyšetrovania," povedal.

Prípad sa v minulosti pojednával na Okresnom súde v Trnave. Ústavný súd SR však v závere marca zrušil uznesenie Najvyššieho súdu SR, ktorý v septembri 2021 presunul kauzu Fatima zo súdu v Trenčíne do Trnavy. Najvyšší súd napokon prípad pridelil OS Žilina.

Hlavné pojednávanie sa uskutoční aj 7. decembra 2023.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok