Putin omilostil odsúdených: Jeden sedel za kanibalizmus, druhý za rituálne vraždy

26.11.2023 10:22

Podmienka pre omilostenie bola jasná - musia ísť bojovať do vojny proti Ukrajine.

Denys Horin
Foto: Facebook/Ukrajinská pravda

Kanibal Horin

Denys Horin, rodák zo Sachalinskej oblasti, bol údajne trikrát odsúdený za vraždu najmenej štyroch ľudí v rokoch 2003, 2010 a 2011 (dve vraždy spáchal so svojím bratom Jevgenijom).

Vraždu spáchanú v roku 2010 objasnili v lete 2012. Podľa vyšetrovania Horin najskôr zabil človeka a potom odrezal mäso z nôh mŕtvoly - umyl, dal do chladničky a neskôr zjedol. Naposledy bol vrah odsúdený na 22 rokov v ústave na výkon trestu odňatia slobody so špeciálnym režimom.

Uvádza sa, že pred mesiacom sa na Horinovej stránke na sociálnej sieti objavila nová fotografia - vo vojenskej uniforme so symbolom Z na rukáve.

"Teraz je v Južno-Sachalinsku v nemocnici so stredne ťažkým zranením. Považujte ho za slobodného, ​​omilosteného. Myslím si však, že na slobode nebude dlho. Príbuzní jeho obetí si všetko pamätajú," vyslovil jeho sused Dmytro.

Člen satanistickej sekty

Omilostený bol aj 33-ročný Mykola Ogolobyak. Ten bol v roku 2010 odsúdený na 20 rokov väzenia za rituálne vraždy štyroch tínedžerov a kanibalizmus.

Masmédiá píšu, že Ogolobyak bol členom satanistickej sekty.

Vyšetrovanie dospelo k záveru, že vraždy boli rituálne. Uvádza sa, že sekta, do ktorej patril aj Ogolobyak, mala rituálny trávnik, kde zapaľovala ohne zoradené do tvaru pentagramu a obete zabíjali dýkami. Opisuje sa, že počas jednej z vrážd Ogolobyak nahlas počítal údery – a robil tak, až kým nezasiahol 666.

Podľa spisu boli mŕtvoly vraha rozštvrtené a zakopané.

Väčšina sektárov vtedy nemala 18 rokov, dostali až 10 rokov väzenia. Ogolobyak, ktorý bol v čase vraždy plnoletý, bol odsúdený na 20 rokov - mal si odsedieť do roku 2030.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok