Rýchly obrat ruských médií. Vydali správu o preskupovaní Putinovej armády, po chvíli ju stiahli

13.11.2023 10:30

Ruské tlačové agentúry informovali o preskupovaní ruských síl na východnom brehu Dnepra na Ukrajine a ich presune na výhodnejšie pozície východne od rieky. Následne správu stiahli. Ruské ministerstvo obrany vraj vníma rozšírenie správy o presune síl pôsobiacich pri Dnepre ako provokáciu.

Russia_Ukraine_Troop_Training835697.jpg
Foto: TASR/AP

"Po analýze vzniknutej situácie sa velenie (ruského) zoskupenia Dneper rozhodlo presunúť vojská na výhodnejšie pozície východne od Dnepra," uviedla pôvodne podľa portálu Meduza ruská štátna tlačová agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany. Agentúra taktiež informovala, že po preskupení sa časť síl zo zoskupenia Dneper uvoľní a bude využitá na iných úsekoch frontu.

Zrušenie správy

Agentúra ale krátko na to uviedla , že túto správu ruší. Podobné upozornenie po uvedení správy o preskupovaní ruských síl Dneper zverejnila aj agentúra TASS.

Úspech ukrajinských síl

Americký inštitút pre štúdium vojny (ISW) už niekoľko týždňov uvádza, že súdiac podľa správ ruských provojnových komentátorov sa ukrajinským silám podarilo prebojovať k dedine Krynky na východnom brehu a udržať sa tam. Vo svojej najnovšej analýze situácie na Ukrajine ISW napísal , Že Ukrajincom sa v nedeľu v Krynkách podarilo postúpiť.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok