Musk plánuje drahšie predplatné pre sieť X. Na rozdiel od súčasnej platenej verzie jej bude niečo chýbať

20.10.2023 11:23 , Aktualizované: 20.10.2023 11:33

Miliardár Elon Musk čoskoro predstaví nové, drahšie predplatné siete X, ktoré bude úplne bez reklám. Okrem neho plánuje spoločnosť ponúkať aj lacnejšie prémiové predplatné s plnou reklamou. Musk to dnes oznámil na svojom účte siete X.

Elon Musk
Foto: AP Photo/Michel Euler

Miliardár hľadá nové zdroje príjmov pre bývalý Twitter, poznamenali zahraničné agentúry. Už zavedené predplatné X Premium nie je úplne bez reklám, ale používatelia vidia podstatne menej reklám.

Prepad príjmov

Musk nezverejnil ďalšie informácie o dátume spustenia nových verzií predplatného ani o jeho cene. Twitter kúpil takmer pred rokom za približne 44 miliárd dolárov. Odvtedy platforma zaznamenala prepad príjmov z reklamy, pretože inzerenti sa obávajú negatívneho prostredia pre svoje značky. Musk, šéf viacerých ďalších spoločností vrátane automobilky Tesla, podľa agentúry DPA opakovane potvrdil, že sieť, ktorú premenoval na X, zarába z reklamy len približne polovicu peňazí, ktoré Twitter dostával pred jej kúpou.

Nový majiteľ sa snaží výpadok príjmov z reklamy kompenzovať vyššími poplatkami za predplatné. 

Tento týždeň spustila sieť X test s ďalekosiahlymi obmedzeniami pre ľudí, ktorí sieť používajú zadarmo. Na Novom Zélande a Filipínach môžu noví používatelia služby publikovať príspevky a citovať alebo ďalej šíriť príspevky iných len za poplatok jeden americký dolár ročne. Používatelia, ktorí neplatia, môžu X používať len pasívne: môžu čítať príspevky, sledovať videá a sledovať iných používateľov. Cieľom je chrániť sieť pred automatizovanými účtami botov a spamermi, uviedla spoločnosť.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok