Austrálčan surfoval so svojím pytónom. Ochranári mu udelili mastnú pokutu

19.9.2023 11:50

Austrálčan, ktorý zverejnil videonahrávku, ako sa preháňa vo vlnách na surfe so svojím hadom, dostal od úradu na ochranu prírody pokutu.

cfsde.png
Foto: reprofoto 9News

Podľa úradu môže týmto plazom vynášanie na verejnosť privodiť stres a spôsobiť, že sa začnú správať nepredvídateľne, informoval spravodajský server BBC News.

Nové celebrity

Higor Fiuza a jeho pytón kobercový sa stali tento mesiac miestnymi celebritami, keď sa začalo na internete šíriť video z ich spoločného surfovania. Na nahrávku boli ale upozornení predstavitelia úradu pre ochranu prírody v štáte Queensland, podľa ktorých muž svojím správaním hada ohrozil a porušil povolenie, ktoré mal na jeho chov.

"Hady sú očividne studenokrvné živočíchy, a aj keď plazy vedia plávať, všeobecne sa vode vyhýbajú," uviedol predstaviteľ úradu Jonathan McDonald. Úrad tiež upozornil na možnosť ohrozenia bezpečnosti ďalších ľudí aj na to, že by had mohol rozšíriť choroby medzi miestnu faunu. Úrad preto vymeral Fiuzovi pokutu 2322 austrálskych dolárov.

Shiva miluje vodu

Muž tvrdí, že jeho pytón Shiva vodu miluje a bola s ním surfovať už najmenej desaťkrát. "Vždy som ju bral na pláž a jej sa veľmi páčilo plávať vo vode. Tak som sa jedného dňa rozhodol, že ju vezmem so sebou na surf, a to si tiež zamilovala," povedal. "Keď sa jej niečo nepáči, začne väčšinou syčať, ale vo vode nesyčí," dodal.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok