Cestujúci meškajú, na strednom Slovensku sa vykoľajil služobný vlak

3.6.2016 15:56

Na železničnom úseku Hronský Beňadik - Nová Baňa sa v piatok predpoludním vykoľajil služobný vlak Železníc Slovenskej republiky, ktorý poškodil trať. Doprava na hlavnom ťahu medzi Bratislavou a Zvolenom je preto výrazne obmedzená.

K vykoľajeniu došlo v piatok o 10:25. Nikto sa nezranil, ale pri nehode sa poškodila železničná trať v dĺžke 300 metrov. Doprava na hlavnom ťahu Bratislava – Zvolen je podľa informácií Železníc Slovenskej republiky výrazne obmedzená.

ŽSR okamžite nasadili na odstránenie následkov vykoľajenia všetky sily a prostriedky. "V súčasnosti zisťujeme rozsah poškodenia a možný, čo najrýchlejší spôsob opravy trate, ktorá sa navyše nachádza v oblúku. S určitosťou vieme povedať, že opraviť zničené koľajnice a podvaly sa nepodarí v priebehu piatku,“ uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Náhrada a príčiny

Cestujúci môžu využiť náhradnú autobusovú dopravu, ktorá bude premávať v úseku Nová Baňa - Kozárovce. Vlaky na hlavnom ťahu Bratislava – Zvolen budú mať z dôvodu zavedenia náhradnej autobusovej dopravy meškanie do 30 minút.

Príčiny vykoľajenia sa podľa Pavlikovej vyšetrujú, škody budú vyčíslené dodatočne. "ŽSR sa cestujúcim ospravedlňujú za spôsobené komplikácie a meškanie vlakov v danom úseku," dodala Pavliková s tým, že o predpokladanom termíne obnovenia železničnej prevádzky v tomto úseku budú železnice priebežne informovať.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok