Neznámy vandal ohrozil už dva vlaky betónovými nástrahami

18.5.2016 18:57

K dvom prípadom vážneho ohrozenia bezpečnosti a plynulosti železničnej dopravy došlo v uplynulých 24 hodinách na úseku železničnej trate Považská Bystrica – Púchov. Vlaky narazili do betónových prekážok.

Neznámy vandal ohrozil už dva vlaky betónovými nástrahami
Foto: Ilustračná fotografia: SITA/AP

Ako informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková, v utorok 17. mája podvečer narazil osobný vlak na železničnom priecestí do betónového predmetu, ktorý niekto umiestnil do koľajiska. Hneď nasledujúci deň, krátko popoludní, došlo na rovnakom úseku trate na inom mieste k nárazu vlaku do časti betónu uloženého v koľajisku.

„Silné nárazy spôsobili ohnutie pluhu a poškodenie častí rušňov. Vlakový personál musel prekážky na trati odstrániť, až potom mohli ďalej pokračovať v jazde. Uvedené prípady vandalizmu boli nahlásené polícii, ktorá prípady prešetruje,“ pripomenula Pavliková.

Ako dodala, vandali si neuvedomujú, že svojím konaním ohrozujú nielen plynulú prevádzku osobnej a nákladnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi. Pri náraze rušňa v plnej rýchlosti reálne hrozí vykoľajenie vlaku. „ŽSR prosia verejnosť, aby sledovala dianie na železnici a pri zistení niečoho podozrivého kontaktovala políciu a pomohla tak eliminovať trestnú činnosť,“ doplnila Pavliková.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok