Vyštudovali popri hokeji: Marcineka potrápilo plávanie, Magdolen doučoval spolužiakov

12.6.2023 10:09

Venujú sa profesionálnemu hokeju a popri ňom dokázali úspešne ukončiť vysokoškolské štúdium. Patrik Marcinek a Martin Magdolen prezradili aké predmety im robili v škole najväčšie problémy, aj či sa im podarilo vyjednať lepšie známky za lístky na zápasy.

Vyštudovali popri hokeji: Marcineka potrápilo plávanie, Magdolen doučoval spolužiakov
Foto: archív/Martin Magdolen

"Asi len traja učitelia vedeli, že hrám hokej. Informoval som ich o tom, ale nebrali na to ohľad," pousmial sa Magdolen. "Práveže to mnohým až vadilo. No nenúkal som lístky za dobrú známku zo skúšky," pokračoval kapitán slovenského výberu na Svetovej zimnej univerziáde 2023 v americkom Lake Placid.

Najväčší postrach? Plávanie

Kým Marcinek študoval trénerstvo ľadového hokeja a učiteľstvo telesnej výchovy, Magdolen sa vydal nešportovým smerom a vsadil na ekonomiku a manažment. "Prenášal som finančný manažment. Bol to skutočne ťažký predmet plný vzorcov. Mal som ho v čase, keď som bol v Prešove. Bol to masaker," zaspomínal si.

Marcinekovi sa o vrásky v škole postaralo niečo úplne iné ako počítanie príkladov. "Najťažší predmet bol pre mňa plávanie – kvôli limitom a tiež, že som dlhšie neplával. Na ňom som sa veľmi natrápil," otvorene priznal. Kým plávanie ho potrápilo, ďalší šport sa postaral  poriadnu dávku spokojnosti. "Páčil sa mi golf. Doposiaľ som ho nehral a celkom ma to chytilo," povedal odchovanec zvolenského hokeja, ktorý pokračuje pod pustým hradom.  

Aj keď niektoré predmety hráčov – študentov potrápili, napokon sa im podarilo pokoriť ich. Obaja vyššie spomínaní hokejisti si pred pár dňami vyslúžili titul inžiniera, resp. magistra. "V šatni boli podpichovačky, že načo sa zbytočne snažím, že aj tak nedoštudujem. Že na mojom mieste by sa na to dávno vykašľali. Spoluhráči a kamaráti si zo mňa vedeli robiť žarty," zaspomínal si Magdolen na prístup svojich spoluhráčov.

"Kamaráti a spoluhráči ma v štúdiu podporovali, no veľké šance tomu nedávali. Rovnako ako ja na začiatku," dodal na záver s úsmevom Marcinek, ktorý bol súčasťou slovenského výberu na 29. Svetovej zimnej univerziáde v ruskom Krasnojarsku. Z turnaja vtedy Slováci odchádzali so striebrom na krku, keď vo finále podľahli Rusku 1:2.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok