Spoveď expriateľky podvodníka z Tinderu: Bol mnou posadnutý. Hovoril, že klamem, chcela som sa zabiť

26.2.2023 18:00

Vo februári 2022 vyšiel na Netflixe dokument Podvodník z Tinderu (Tinder Swindler) a stal virálnym vo vyše 90 krajinách. Priateľka Simona Levieva sa ho v tom čase zastávala. Teraz, keď poskytla otvorenú spoveď už ako jeho expriateľka, hovorí, že nemala na výber, pretože bola pod jeho emocionálnou kontrolou.

Spoveď expriateľky podvodníka z Tinderu: Bol mnou posadnutý. Hovoril, že klamem, chcela som sa zabiť
Foto: reprofoto Youtube/BBC

Želali jej smrť

Podvodník z Tinderu sa vo februári 2022 stal najsledovanejším dokumentom Netflixu v 90 krajinách. Odkryl, že Simon Leviev podviedol ženy, s ktorými sa stretol na zoznamovacej aplikácii Tinder, a vylákal od nich dokopy 10 miliónov dolárov (asi 9,5 milióna eur). Obvinenia však odmieta. Kate BBC prezradila, že keď dokument pozerala, sedela vedľa neho na sedačke. 

"Vedela som, že je to všetko pravda,“ hovorí. No zároveň dodala, že cítila povinnosť prijať jeho verziu udalostí. Podľa nej išlo o vzťah plný kontroly a bolo pre neho ľahké presvedčiť ju, aby ho verejne obhajovala, napríklad v americkej spravodajskej relácii Inside Edition.

"Povedal mi: Ak sa ma zastaneš, ľudia mi uveria, pretože si žena." V tom čase jej na Instagrame začali prichádzať nenávistné správy od ľudí, ktorí videli jej fotografie na konci dokumentu. "Ľudia mi písali, že si želajú, aby som dostala rakovinu alebo ma zrazilo auto, a že som si zaslúžila to najhoršie, pretože som s ním bola vo vzťahu," vysvetľuje Kate.

Hádky medzi dvojicou sa zintenzívnili a 29. marca všetko vyvrcholilo. "Povedala som mu, že toto je koniec, odchádzam. Že to ďalej nevydržím a začala som si baliť veci," prezradila. Ich hádka sa zmenila na fyzický útok. Hovorí, že do nej strčil a ona si porezala pätu na schode, ktorý mal drsný okraj. "Krvácala som. Cítila som sa mŕtva. Chcela som sa zabiť," uviedla. Simon prestal útočiť a natáčal Kate, ako volá sanitku. Kričal, že sa jej nič nestalo. Keď ju previezli do nemocnice, podala na Simona trestné oznámenie.

Redakcia BBC Simona kontaktovala. Keď ho požiadala, aby sa vyjadril, v priebehu 45 minút poslal deväť e-mailov a v nasledujúcich dňoch poslal ďalšie dve správy do aplikácie na zdieľanie videí s názvom Cameo. Bolo tam veľa snímok obrazovky zo správ na WhatsAppe a video, ktoré ukazuje, ako Kate kričí a dotýka sa ho. Simon hovorí, že nikdy fyzicky neublížil žiadnej žene.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok