Rozpočet je predvolebný a populistický, krajine spôsobí veľké problémy, kritizuje Viskupič

17.10.2022 16:00

Deficit štátneho rozpočtu na úrovni 8,3 miliardy eur je historicky zlé číslo, ktoré vypovedá o zlyhaní vlády v možnosti pomáhať. Rozdávanie balíčkov na pomoc občanom je roztáčanie inflácie, pretože vždy to má tlak na zvyšovanie cien. Takýto prístup je veľká obžaloba spôsobu, ako Igor Matovič rieši problémy, uviedol v relácii Tak takto?! predseda parlamentného výboru pre financie a rozpočet Marián Viskupič.

Rozpočet je predvolebný a populistický, krajine spôsobí veľké problémy, kritizuje Viskupič
Foto: ta3

Jadrová bomba

"Takýto prístup je veľká obžaloba spôsobu, ako minister financií rieši záležitosti," vyhlásil. Rozpočet má podľa Viskupiča 900-miliónovú rezervu na nepredvídané legislatívne zmeny. "Tu je vidieť jadrovú bombu Matoviča, ktorý v rozpočte v kritickej situácii sám prípúšťa, že je možný nárast výdavkov o takmer miliardu," upozornil. 

Ako ďalej uviedol, premiér Eduard Heger by mal buchnúť po stole a odsúdiť túto rezervu. Rozpočet je podľa jeho slov predvolebný, populistický a myslí si, že krajine spôsobí veľké problémy. Dodal, že pre možných investorov je to zlá vizitka našej krajiny. 

"Vláda urobí všetko preto, aby rozpočet pretlačila. Mala by ho ale urobiť reálnejším, čo pomôže rýchlejšiemu prijatiu," vyzval Viskupič, podľa ktorého rozpočtové provizórium môže byť lepšia a rozumnejšia alternatíva, ako "nafúknutý a predvolebný" rozpočet.

Celú reláciu si môžete pozrieť nižšie.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok