Ford Mustang už čoskoro spozná svoju ďalšiu generáciu

Už takmer 60 rokov je Ford Mustang jedným z najpredávanejších a najznámejších športových áut sveta. Aktuálne však klope na dvere predstavenie 7. generácie tejto ikony. Kedy sa bude konať oficiálne predstavenie?

Ford Mustang už čoskoro spozná svoju ďalšiu generáciu
Foto: Ford

Ford Mustang sa za 58 rokov od svojho príchodu na trh stal doslova legendou. Podľa Fordu dokonca možno Mustang označiť za najpredávanejšie športové kupé sveta. Aktuálne predávaná 6. generácia je dostupná v mnohých verziách s rôznymi agregátmi pod prednou kapotou, medzi ktoré patria štvorvalce, ale aj plnotučné osemvalce s objemom päť litrov. Ford však aktuálne zverejnil krátku upútavku spolu s termínom predstavenia novej generácie tejto legendy. 7. generáciu spoznáme už 14. septembra počas autosalónu v americkom Detroite a rozhodne sa máme na čo tešiť.

Ford Foto: Ford

Mustang si totižto aj v pomaly prichádzajúcej generácii zachová atmosférický osemvalec, ktorý však prejde niekoľkými vylepšeniami. Dobrou správou je aj naďalej možnosť voľby manuálnej šesťstupňovej prevodovky, či výkon atakujúci hranicu 500 konských síl v základnej verzii. Pod kapotou by mal zostať aj naďalej taktiež 2.3 litrový štvorvalec. Aktuálne sú bližšie informácie zahalené rúškom tajomstva, takže nám nezostáva nič iné len počkať na oficiálne predstavenie, kde sa dozvieme všetky podrobnosti spolu s novým, od základu prerobeným výzorom. Máme sa teda určite na čo tešiť.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok