BMW postavilo v Čechách moderné centrum pre účely testovania autonómnych áut

V susednom Česku postavilo BMW mimoriadne moderné testovacie centrum pre účely autonómnych funkcií vozidiel. Okrem rôznych ciest tu nájdeme aj súkromnú diaľnicu. Investícia prekonáva neuveriteľnú čiastku

BMW postavilo v Čechách moderné centrum pre účely testovania autonómnych áut
Foto: BMW

Česko sa najnovšie môže pochváliť ultramoderným testovacím centrom pod krídlami značky BMW, ktoré bude slúžiť najmä pre potreby testov autonómnych vozidiel a ich homologizácie pre cestnú premávku. Centrum vyrástlo neďaleko Sokolova a zaberá slušných 500 hektárov, ktoré pôvodne slúžili ako skládka vyťaženého banského materiálu. Veľký dôraz bol kladený aj na vzdialenosť z nemeckej centrály značky v Mníchove, ktorá je vzdialená len 2.5 hodiny cesty autom.

BMW Foto: BMW

Niektoré časti centra už boli spustené do prevádzky. Tie slúžia konkrétne na testovanie technológii, autonómnych funkcií a digitalizácie modelov značky. Do plnej prevádzky bude centrum spustené v priebehu roku 2023 a poskytne celkovo až 100 nových pracovných miest. Areál je ako stvorený na rôzne testy asistenčných systémov a rôznych manévrov. Zaujímavosťou je aj súkromná, šesť kilometrov dlhá diaľnica s pripájacími pruhmi, odstavnými pruhmi a rôznym dopravným značením.

BMW Foto: BMW

Nové centrum sa tak pripojí hneď ku niekoľkým ďalším, ktorými značka po celom svete disponuje. Najnovšie v Čechách si vyžiadalo investíciu vo výške až závratných 300 miliónov eur, čo podčiarkuje jeho technickú vybavenosť a úroveň.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok