Slovákovi namerali na diaľnici rekordnú rýchlosť. Uháňal takmer 300 km/h

Na diaľnici D1 neďaleko spišského hradu sa podarilo diaľničným policajtom namerať vodiča, ktorý prekročil maximálnu povolenú rýchlosť až o vyše 150 km/h

Slovákovi namerali na diaľnici rekordnú rýchlosť. Uháňal takmer 300 km/h
Foto: Polícia SR

Presne o 159 km/h nad maximálny povolený limit uháňal vodič na diaľnici pod spišským hradom vodič čiernej Audi R8. Informáciu zverejnila na svojom facebookovom profile Polícia Slovenskej republiky, ktorá dodala, že vodiča neminie srdečný pozdrav v poštovej schránke. Vodičovi v čase merania svietilo na tachometri až neuveriteľných 289 km/h, čím sa automaticky zaradil medzi rekordmana tohto roku v prekročení povoleného limitu.

Polícia SR Foto: Polícia SR

Len na pripomenutie. Pod kapotou nameranej Audi by sme našli desaťvalcový atmosférický motor s objemom 5.2 litra produkujúci maximálny výkon 620 konských síl a 580 Nm krútiaceho momentu. Z 0-100 km/h zrýchli len v priebehu 3.2 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 329 km/h. Pri aktuálne platných predpisoch tak vodič závažne porušil dopravné predpisy. Pri závažnom porušení trikrát v priebehu jedného roku musí vodič následne absolvovať preskúšanie v autoškole a preskúmanie zdravotnej a psychickej spôsobilosti na vedenie vozidla.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok