Maťo Homola preteky na Nürburgringu z dôvodu kolízie nedokončil

Po úspešnom víkende na Veľkej Cene Slovenska mal náš slovenský pretekár Maťo Homola v pláne nadviazať na tento úspech aj v preteku na známom nemeckom okruhu Nürburgring. Preteky sa mu však nepodarilo dokončiť

Maťo Homola preteky na Nürburgringu z dôvodu kolízie nedokončil
Foto: Maťo Homola

Závodný víkend bol na spomínanom Nürburgringu vcelku hektický. Piatok sa začal pre celý pretekársky tím HYUNDAI | Janik Motorsport výborne, obom jazdcom sa darilo a vo voľných tréningoch zajazdili veľmi slušné časy. Maťo Homola obsadil v prvom z nich ôsme miesto a v druhom tréningu skončil na piatej priečke. Sľubný začiatok víkendu teda priniesol veľké očakávania od kvalifikácie. Tá sa mala konať hneď v sobotu ráno, pred deviatou hodinou. Celé pretekárske depo vrátane trate zahalila extrémna hmla, dážď a nízke teploty. Skrátka typické počasie na Nürburgringu, keď cca 10 km od okruhu svietilo slnko a z trate sa hmla nepohla až do poobedia. To znamená, že všetky aktivity na okruhu boli priebežné rušené. Riaditeľstvo pretekov rozhodlo o zrušení kvalifikácie, štartový rošt na preteky sa určil podľa najlepšieho času z prvého alebo druhého voľného tréningu. Kým bola nádej, že sa v sobotu odjazdia preteky, znelo to dobre. Maťo by tak do druhého závodu štartoval z 2. miesta.

Maťo Homola Foto: Maťo Homola

Prvý pretek však nakoniec nebolo možné v sobotu odjazdiť, čím došlo k zrušeniu pretekov č. 2 v nedeľu večer a na ich miesto boli odsunuté preteky č. 1. Aj toto je daň za plný pretekársky víkend seriálu DTM, kde bolo TCR v rámci sprievodných pretekov. Možno sa to niekomu nezdá fér, ale je to skrátka motoršport. Maťo sa o tom presvedčil aj počas prvých (a jediných) pretekov, ktoré sa konali v nedeľu o 17:50. Pred nájazdom do štvrtej zákruty po štarte z 9. miesta sa dostal do neprehľadnej situácie, po ktorej došlo ku kontaktu s iným jazdcom a vážnemu poškodeniu auta.

Maťo Homola Foto: Maťo Homola

Homola túto situáciu zhrnul, že ,,veľmi som sa sem tešil, podarilo sa nám pohnúť novým smerom nastavenia vozidla a auto aj vo voľných tréningoch fungovalo. Vedel som, že v TOP 10 v kvalde budem. Nanešťastie, kvalifikácia a ani druhé preteky sa nekonali, musel som hrať s kartami aké som mal. V prvom kole a v prvých zákrutách bola ohromná tlačenica a cez rozvírený prach som nič nevidel. Žiaľ, došlo ku kontaktu a preteky sa pre mňa skončili”.

Maťo Homola Foto: Maťo Homola

Aj napriek všetkým komplikáciám v priebehu celej sezóny sa Maťo nevzdáva. Áno, nevyzerá to najlepšie. Ale nie je to o tom, že koľko krát človek uspeje. Ale koľkokrát sa dokáže zdvihnúť ak neuspeje a bojuje ďalej. V septembri ideme do Monzy, kde som minulý rok vyhral. Hlavu hore a držte palce”! Uzavrel Homola.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok