Koenigsegg CC850 oslavuje 20. výročie predstavenia prvého modelu značky

Na podujatí Monterey Car Week sme mali možnosť spoznať aj horúcu novinku z dielne značky Koenigsegg, ktorá je spomienkou na predstavenie prvého modelu značky a zároveň darčekom k narodeninám od zakladateľa automobilky

Koenigsegg CC850 oslavuje 20. výročie predstavenia prvého modelu značky
Foto: Koenigsegg

Novinka z dielne švédskeho Koenigseggu opäť potvrdzuje, že táto značka je jednou z najinovatívnejších a najviac technicky založených spomedzi všetkých firiem vyrábajúcich športové automobily. CC850 na svojho duchovného predchodcu odkazuje aj dizajnom. Podobu môžme vidieť okrem úplne novej prednej a zadnej časti aj v diskoch kolies, ktoré tvarom odkazujú na originály použité na pôvodnom CC8. Pod kapotou nájdeme v tomto prípade však dvakrát preplňovaný osemvalec s maximálnym výkonom 1385 konských síl a 1385 Nm krútiaceho momentu. Veľkou Zaujímavosťou je, že celková hmotnosť auta dosahuje taktiež 1385 kilogramov, takže značka opäť dosiahla pomer hmostnosti a výkonu v pomere 1:1.

Koenigsegg Foto: Koenigsegg

Zaujímavosťou je autamatická 9 stupňová prevodovka, ktorá však disponuje niekoľkými nastaveniami, medzi ktorými nájdeme aj manuálny režim. Ten je však dokonalý do takej miery, že tu nájdeme aj radiacu páku zo šiestimi stupňami a spojkový pedál. V prípade, že si chce vodič užiť manuálnu prevodovku, tak ju má v plnej miere k dispozícii. Ak chce automat, má zasa možnosť zvoliť režim 9 stupňovej automatickej prevodovky.

Dynamické parametre značka doposiaľ nezverejnila. Rovnako tak visí otáznik aj nad cenovkou, ktoré je na teraz tajná. Jedno je však isté. Z dôvodu veľkého dopytu vznikne nakoniec celkovo 70 jedinečných kusov, z ktorých väčšina už určite pozná svojho majiteľa.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok