Naša hokejová reprezentácia sa stretla v Žiline. S výnimkou Slafkovského a Tatara

ta3/Patrik Tkáč
30.4.2024 16:46 , Aktualizované: 30.4.2024 17:38

Naša hokejová reprezentácia sa stretla na predposlednom zraze pred MS. Do Žiliny už prišli aj avizovaní hráči z NHL s výnimkou Juraja Slafkovského a Tomáša Tatara.

"Tatar nás požiadal o neskorší príchod z rodinných dôvodov. Slafkovský si doliečuje menší zdravotný problém. Chcel prísť na zraz, ale lekár mu po predošlom vyšetrení odporučil necestovať a dokončiť liečbu v zámorí, čo sme akceptovali. K tímu sa obaja pripoja v najbližších dňoch," uviedol na zraze Frühauf.

Slafkovského štart proti Poľsku nevedel zaručiť, no s Tatarom to podľa neho vyzerá sľubnejšie: "Určite by mohol hrať proti Poľsku, je možné, že budú hrať aj obaja."

Ďalšie možné posily

Pripravený posilniť národné mužstvo na MS v Česku (10.- 26. mája) je aj obranca Martin Fehérváry, ktorého Washington vypadol v 1. kole play off (s NY Rangers 0:4 na zápasy). Konečné slovo ohľadom jeho účasti bude mať jeho klub.

Z bojov o Stanleyho pohár vypadol aj Erik Černák, ktorého Tampa Bay prehrala sériu s Floridou 1:4 na zápasy. Frühauf hovoril aj o možnej účasti Miloša Kelemena či Patrika Kocha. Obaja sú hráči Arizony a väčšinu sezóny strávili na farme v Tucsone, ten však už vypadol z play off AHL.

"Samozrejme, tá komunikácia s chalanmi zo zámoria prebieha. Konkrétne Fehérváry nám už v minulosti prisľúbil, že sa pripojí k reprezentácii, ak bude zdravý. Dúfame, že chalani prídu, komunikujeme aj s Kochom a Kelemenom," priblížil asistent trénera.

Dvojnásobný držiteľ Stanleyho pohára Černák reprezentoval Slovensko na MS naposledy v roku 2019 na domácom šampionáte. "Nejaká komunikácia s Mirom Šatanom bola počas sezóny. Erika chceme a on to vie, z našej strany je to úplne jednoznačné. Potrebuje si oddýchnuť, má ešte nejaké klubové mítingy a vyšetrenia, musíme čakať," povedal Frühauf na adresu obrancu Tampy Bay.

Reprezentáciu by mali posilniť aj finalisti z českej extraligy. V siedmom zápase finále play off medzi Pardubicami a Třincom, v ktorom triumfovali hostia (2:1 pp) a vďaka víťazstvu 4:3 na zápasy si zaistili piaty titul v rade, sa predstavilo až deväť Slovákov.

"Títo chalani mali veľmi náročnú finálovú sériu. Potrebujú si trocha odpočinúť, my si k tomu sadneme a zanalyzujeme. Informácie budú po zápase s Poľskom," priblížil asistent trénera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok