Britská polícia zadržala muža so samurajským mečom. V Londýne zabil chlapca a ďalších pobodal

ta3/ČTK
30.4.2024 11:41 , Aktualizované: 30.4.2024 16:24

Britská polícia zadržala muža s mečom po tom, čo dostala správy o niekoľkých pobodaných v severovýchodnom Londýne. Zrejme nejde o terorizmus, uviedla agentúra Reuters a metropolitná polícia.

Trinásťročný chlapec zomrel a ďalší štyria ľudia boli zranení po dnešnom útoku muža ozbrojeného mečom v severovýchodnom Londýne. Medzi zranenými sú dvaja policajti. Pravdepodobného páchateľa zatkla polícia, útok nie je vyšetrovaný ako terorizmus. "S veľkým zármutkom môžem potvrdiť, že jeden zo zranených pri útoku, trinásťročný chlapec, zomrel," uviedol podľa agentúry AFP policajný komisár Stuart Bell.

Úrady doteraz v súvislosti s incidentom pri stanici metra Hainault hovorili o piatich zranených prevezených do nemocnice.

Premiér Rishi Sunak na sociálnej sieti X označil incident za "šokujúci" a uviedol, že "také násilie nemá v našich uliciach miesto".

Tridsaťšesťročný muž bol zatknutý po tom, čo hliadka prišla na miesto incidentu neďaleko vlakovej stanice Hainault, kde najazdilo auto do domu. Útočník podľa polície napadol niekoľko osôb z radov verejnosti a dvoch policajtov.

"Nedomnievame sa, že by širšiemu okoliu hrozilo nebezpečenstvo," uviedol Ade Adelekan z metropolitnej polície. Tá tiež uviedla, že incident zrejme nesúvisí s terorizmom a že nepátra po ďalších podozrivých.

Podľa stanice BBC polícia čaká na informácie o zdravotnom stave zranených.

"O incidente na stanici Hainault z dnešného rána som pravidelne informovaný," uviedol britský minister vnútra James Cleverly na X. "V myšlienkach som s tými, ktorých zasiahol," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok