NHL: Florida vedie nad Tampou už 2:0 na zápasy, Colorado vyhralo na ľade Winnipegu. Rangers opäť triumfovali nad Washingtonom

ta3/TASR
24.4.2024 07:13

Hokejisti NY Rangers zvíťazili v druhom zápase 1. kola play off NHL nad Washingtonom 4:3 a zvýšili stav série na 2:0. V prvej formácii hostí bol aj slovenský obranca Martin Fehérváry. Triumf z úvodného stretnutia potvrdila aj Florida, ktorá zdolala Tampu Bay 3:2 po predĺžení. Slovák Erik Černák hral za hostí v druhej obrannej dvojici. Vyrovnať v sérii sa naopak podarilo Coloradu, ktoré vyhralo na ľade Winnipegu 5:2.

Lightning_Panthers_Hockey273687.jpg
TASR/AP

Rozhodol Miller

O víťazstve Rangers rozhodol v 37. minúte K'Andre Miller, ktorý zvýšil na priebežných 4:2. Po dva body za gól a asistenciu si pripísali za domácich Mika Zibanejad a Vincent Trocheck.

Víťazi základnej časti tak využili naplno domáce prostredie, keďže v úvodnom dueli zvíťazili 4:1. Fehérváry bol na ľade 21:01 minúty, zápas ukončil s mínuskou, jednou strelou na bránku, piatimi hitmi a v 25. minúte obdržal aj dvojminútový trest za nedovolené bránenie.

Tampa Bay s ďalšou prehrou

Triumf Floridy zariadil po necelých troch minútach extračasu Carter Verhaeghe, hostí poslal do predĺženia kapitán Steven Stamkos.  V 35. minúte vytiahol kľúčový zákrok domáci brankár Sergej Bobrovskij,  keď zlikvidoval pokus Matta Dumbu. Ten bol v obrannej dvojici s Černákom, ktorý bol na ľade 21:46 minúty. Zápas ukončil s mínuskou, rozdal sedem hitov a obdržal dvojminútový trest za hákovanie v 28. minúte.

Triumf Colorada

Pre Colorado bola na ceste k triumfu kľúčová druhá tretina, v ktorej vsietilo štyri góly. Artturi Lehkonen mal bilanciu 1+1, víťazný gól na priebežných 3:2 strelil v 38. minúte Zach Parise. Hosťom pomohol aj výkon brankára Alexandara Georgijeva, ktorý vykryl 28 striel.

Play off NHL - 1. kolo:

      štvrťfinále Východnej konferencie - 2. zápasy:

      NY Rangers - Washington 4:3 /stav série: 2:0/

   Florida - Tampa Bay 3:2 pp /stav série: 2:0/

      štvrťfinále Západnej konferencie - 2. zápasy:

      Winnipeg - Colorado 2:5 /stav série: 1:1/

Vancouver - Nashville 1:4 /stav série: 1:1/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok