IT Študentka roka

1 / 3
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok

IT Študentka roka

IT Študentka roka autor: Martin Haburaj; Alžbeta JUREČEKOVÁ: Čerstvá absolventka odboru matematicko-počítačového modelovania na Stavebnej fakulte STU. Od začiatku inžinierskeho štúdia pracovala ako stážistka Data Scientist v Swiss Re. Pracovala najmä na internej knižnici obsahujúcej užitočné funkcionality pre ostatné tímy Data Scientistov, ale aj v iných projektoch. Vo voľnom čase sa venuje skautingu – počas roka organizuje akcie pre deti, pomáha s chodom neziskovej organizácie a v lete sa podieľa na organizácií táborov.
IT Študentka roka autor: Martin Haburaj; Timea KLOPČEKOVÁ: Je študentkou Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej. Jej motto je „Žijem, dýcham, podnikám.“ Je členkou Nexterie, komunity mladých, ktorí sa zaujímajú o osobnostný rozvoj a spoločenské dianie. Spolu s kamarátmi založila startup Benly na tvorbu autentických a bezkontaktných vizitiek pre podnikateľov. Pracuje aj na projekte Ecolect, aplikácii na zber odpadu, ktorý získal ocenenie najlepšej študentskej firmy od Junior Achievement Slovensko a teraz s ním na európskej súťaži študentských firiem GEN E reprezentuje Slovensko. Venuje sa tiež grafickému dizajnu.
IT Študentka roka autor: Martin Haburaj; Annamária MIHELIČOVÁ: Pracuje ako systémová validátorka v Siemens Mobility. Zároveň končí svoje magisterské double degree štúdium v odbore lekárskej techniky. V apríli obhájila diplomovú prácu na RWTH Aachen, v júni úspešne zoštátnicovala na FEL ČVUT. Jej bakalárske štúdium bolo zamerané na kybernetiku a robotiku, popri štúdiu bola členkou wITches spolku, ktorý približoval deťom svet IT a techniky. Vo voľnom čase rada športuje, cestuje a počúva podcasty z rôznych oblastí.