Žena v IT

1 / 3
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok

Žena v IT

Žena v IT autor: Martin Haburaj; Diliana DURKAJOVÁ: Vyštudovala matematiku na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky na Univerzite Komenského v Bratislave. V Slovak Telekom pracuje už vyše 15 rokov, prešla tam viacerými pozíciami a momentálne zastáva rolu Head of Artificial Intelligence. Zároveň sa venuje témam a rozvoju v oblastiach Team Growth & Self-leading team Leadership, Demystifying AI, People Experience, Data Strategy, AI & Data products ops, Microservice Architecture, Service Design.
Žena v IT autor: Martin Haburaj; Alena KANABOVÁ: Počas vyše 25-ročnej kariéry pracovala pre miestnych aj zahraničných klientov poradensko-technologickej firmy Accenture. V súčasnosti je zodpovedná za projekty z oblasti zdravotníctva a verejnej správy v rámci regionálneho technologického centra. Okrem toho je aktívna ambasádorka inklúzie a diverzity v pracovnom prostredí, s dôrazom na rast zastúpenia žien v IT sektore a na vedúcich pozíciách.
Žena v IT autor: Martin Haburaj; Iveta TONHAUSEROVÁ: Už 18 rokov pôsobí ako fullstack softvérová inžinierka, aktuálne v spoločnosti GoHealth. Pracovala na rôznych technologických aspektoch vývoja softvéru, ktorý ju neprestáva fascinovať, no čoraz viac sa venuje aj vzdelávaniu a expertíznemu dobrovoľníctvu. A to ako vývojár či odborný konzultant na mnohých projektoch viacerých neziskových organizácií na pomoc ľuďom v núdzi, menšinám, deťom či zvieratám, ako je napríklad DePaul, LEAF Academy alebo Sloboda zvierat.