Taraba: Huliak spáchal politickú samovraždu. Táto vláda predstavuje čistý chaos, cirkus a babráctvo, vyhlásila Mesterová

Hosťami relácie V politike boli minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS) a podpredsedníčka klubu PS Zuzana Mesterová. Zhrnuli sme pre vás to najpodstatnejšie.

Taraba Mesterová
Foto: ta3/Nina Kupková

Poslanec parlamentu Dušan Muňko zo Smeru-SD odišiel do poslaneckého klubu SNS, aby mal minimálny počet členov pre jeho zachovanie.

V stredu totižto vystúpila z klubu SNS trojica poslancov Rudolf Huliak, Ivan Ševčík a Pavol Ľupták.

Podobnosť so Sieťou

"Huliakovci sa tvária, že sú súčasťou vládnej koalície. Dochádza k pohybom v rámci koalície. Rudolf Huliak nadobudol pocit, že by bolo dobré urobiť niečo také, ako niekedy urobila strana Sieť a preklopia klub, len teraz im to nevyšlo," reagoval Tomáš Taraba.

Huliakova operácia bola podľa ministra neúspešná. "Ja som sa k nim nepridal a v tom som sa stal pre Rudolfa Huliaka nepriateľ," podotkol.

Anketa

Ktorý z hostí vás najviac presvedčil?

Celkovo hlasov: 1111

Tomáš Taraba tvrdí, že ide o snahu oslabiť Slovenskú národnú stranu. "Celá operácia bola zameraná na to. Nikdy sa k tomu nepridám. Slovenská národná strana žiadne ministerstvo nepustí," doplnil.

Slová klasika

"Slovami klasika Roberta Fica: Vládne nám tu zlepenec. Trápia sa najmä sami so sebou a nevedia garantovať sľuby, ktoré chceli voličom doručiť. Fico evidentne nevládze a posledné zvyšky energie musí venovať tomu, aby udržal tento zlepenec pokope," reagovala poslankyňa NR SR Zuzana Mesterová.

Rudolf Huliak podľa Tarabu spáchal "politickú samovraždu". "Na jednej tlačovke sa vulgárne vyjadril, že pani poslankyňa Lucia Plaváková je suka a o tri dni na to hlasoval s ňou. To sú neskutočné kotrmelce," dodal.

"Očista" na ministerstve

SNS chce presadzovať program. Minister uviedol, že na envirorezorte bude pokračovať v "očiste".

"Vláda sa otriasa. Štyri hlasy ju držia nad úrovňou väčšiny, ktoré potrebujú, z toho tri sú huliakovci a jeden je Kotlár. Toto je jeden chaos, cirkus a babráctvo," vyhlásila Mesterová.

Zároveň uviedla, že Huliak bol pôvodným kandidátom SNS na post ministra životného prostredia.

Taraba odmieta, že by pred hlasovaním o kľúčových zákonoch žiadal trojicu nezaradených poslancov okolo Rudolfa Huliaka o podporu.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok