Ruskí piloti píšu odkazy na bomby. Nejde však o vyhrážky nepriateľom, ale o sťažnosti adresované Moskve

Ruskí piloti posielajú odkazy cez bomby. Nejde však o vyhrážky nepriateľom, ale o sťažnosti určené pre ministerstvo obrany. Píše o tom portál Newsweek.

ruská bomba s odkazom
Foto: X/ WarTranslated (Dmitri)

Nemôžete klamať, odkazujú

Ruská vláda sľúbila nasadeným vojakom vyššie platy a bonusy, tie ale vojaci nedostali. Rozhodli sa jej preto poslať odkaz. A to za pomoci kĺzavej bomby, pôvodne určenú pre nepriateľov v ruskej Kurskej oblasti.

Profil na sociálnej sieti X uviedol, že odkaz bol venovaný ministerstvu obrany za "bombardovanie ich vlastnej krajiny".

„Milé ministerstvo obrany, som FAB s UMPK. Čoskoro poletím zničiť okupantov v Kurskej oblasti. Som nahnevaná za svoju posádku, od augusta nedostali príplatky za protiteroristickú operáciu. Vyriešte to! P.S. Môžete robiť chyby, ale nemôžete klamať,“ píše sa na bombe.

Počas vojny používa Rusko FAB-500 - sovietske 1 100 kilogramové letecké bomby navádzané systémom UMPK.

Nespokojnosť vojakov

Od začiatku invázie ruského prezidenta Vladimira Putina v roku 2022 pribúdajú správy o nízkej morálke ruských vojakov, pričom mnohí vyjadrujú nespokojnosť s kvalitou svojich veliteľov a vojenskou taktikou. Informuje o tom Newsweek.

Hoci ruská vláda ponúkla vyššie platy na prilákanie dobrovoľníkov, počas takmer troch rokov vojny sa niektorí vojaci a ich rodiny sťažovali, že nedostávajú sľúbené mzdy.

Ukrajinské sily prekvapivo vpadli na územie Kurskej oblasti 6. augusta a podarilo sa im získať pod kontrolu desiatky obcí.

Pozrite si reportáž o bojoch z 21. augusta:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok