NHL: Philadelphia zdramatizovala záver troma gólmi. Na víťazstvo nad Washingtonom to však nestačilo

24.10.2024 07:18

Hokejisti Washingtonu Capitals v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym vyhrali v zámorskej NHL už piaty duel za sebou.

ovečkin
Foto: TASR/AP

Dramatický súboj

V noci na štvrtok zdolali doma Philadelphiu 6:3 a figurujú na tretej priečke Východnej konferencie. Dvoma gólmi k tomu prispel Connor McMichael, gól a dve asistencie si pripísal Pierre-Luc Dubois.

Washington viedol v polovici zápasu už 4:0, hostia však tromi gólmi v sérii zdramatizovali koncovku. Triumf Capitals potom spečatili zásahmi do prázdnej bránky Dubois a kapitán Alexander Ovečkin. Ruský útočník dosiahol 855. gól v kariére, od historického rekordu Waynea Gretzkého (894) ho delí ešte 39.

Domáci potvrdili víťazstvo z ľadu Philadelphie 4:1, ktoré dosiahli deň predtým. Rasmus Sandin a Dylan McIlrath mali po dve asistencie, brankár Logan Thompson zaznamenal 26 zákrokov. Fehérváry bol s minutážou 19:52 druhý najvyťaženejší obranca Washingtonu. Pripísal si dva plusové body, jednu strelu, dva hity a raz zblokoval pokus súpera.

Philadelphii sa v úvode sezóny nedarí, prehrala šieste stretnutie za sebou. V jej drese dosiahli Matvej Mičkov a Owen Tippett zhodne gól a asistenciu, Jamie Drysdale mal dve gólové prihrávky.

NHL - výsledok:

Washington - Philadelphia 6:3

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok