Záchranári získajú nové stanice. Riaditeľ operačného strediska podpísal prvé zmluvy na výstavbu

dnes 12:32 , Aktualizované: dnes 13:22

Riaditeľ Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Osama Al-Khaldi v utorok (22. 10.) podpísal prvých desať zmlúv o dielo so zhotoviteľom staníc ZZS, ktorých výstavba je financovaná z plánu obnovy a odolnosti.

Sanitka, záchranka, záchranári
Foto: TASR/Radovan Stoklasa (ilustračné foto)

Informovala o tom manažérka komunikácie s verejnosťou OS ZZS SR Petra Klimešová.

Stanica v Leviciach aj v Seredi

"Veľmi ma teší, že sa nám podarilo dosiahnuť dôležitý míľnik v investícii, ktorá je súčasťou komponentu Moderná a dostupná zdravotná starostlivosť a sme tak opäť o krok bližšie k naplneniu vízie z plánu obnovy," uviedol riaditeľ.

Od januára príde do platnosti reforma záchrannej zdravotnej služby:

Zmluvy budú zverejnené v Centrálnom registri zmlúv a do piatich dní si musí zhotoviteľ prevziať stavenisko, čím sa začína fáza výstavby.

"Ide o sídla staníc v Kolárove, Leviciach, Močenku, Nových Zámkoch, Šuranoch, Veľkom Mederi, Vrábľoch, Želiezovciach, Seredi a Sládkovičove," priblížila Klimešová.

Projekt výstavby a obnovy staníc záchrannej zdravotnej služby je súčasťou optimalizácie siete a nového geografického rozloženia sídiel staníc.

Cieľom je vybudovať alebo obnoviť minimálne 55 staníc záchrannej zdravotnej služby na celom území SR.

Tri stovky záchranárov

Nepretržitú prevádzku v jednej pracovnej zmene bude v takýchto priestoroch zabezpečovať približne 300 záchranárov. "Som presvedčený, že projekt bude prínosom pre skvalitnenie prednemocničnej zdravotnej starostlivosti na Slovensku," dodal Al-Khaldi.

Na projekt je vyčlenených 32 miliónov eur z plánu obnovy a je súčasťou komponentu s názvom Moderná a dostupná zdravotná starostlivosť.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok